Travel Magazine

Europenii preferă Grecia

Grecia este luată în calcul ca primă destinație pentru sezonul estival de către turiștii europeni și a cincea în rândul non-europenilor, potrivit unui studiu realizat de Institutul Royal Elcano și institutul de turism spaniol Turespaña.
Grecia este urmată de Italia și Spania.

În ceea ce privește călătorii non-europeni, Grecia este a cincea după Spania, Italia, Franța și Marea Britanie.
Potrivit studiului, pe toate piețele, primele cinci țări în preferințele turiștilor sunt Italia, Spania, Grecia, Franța și Marea Britanie.

Studiul de mai sus, desfășurat în septembrie 2020 în 29 de țări și 33 de piețe pe un eșantion de 17.300 de persoane care aveau în vedere călătoriile în Europa, a fost evaluat pentru Grecia de către departamentul de cercetare al Confederației Grecești pentru Turism (SETE).

Ce caută turiștii în Grecia?

În general, turiștii aleg Grecia pentru mare și soare, natură, gastronomie și cumpărături; aceleși criterii se aplică majorității piețelor europene.

Pe baza acestor constatări, INSETE evidențiază potențialul de dezvoltare turistică a orașelor mici și a satelor din Grecia continentală și importanța gastronomiei pentru întreaga țară.

Datele relevă un interes deosebit pentru călătoriile culturale, vizitarea muzeelor ​​și cunoașterea altor culturi.

Potrivit analiștilor SETE, acest lucru demonstrează că turiștii sunt interesați de un „produs multidimensional / experiență multidimensională”, chiar dacă scopul principal al călătoriei este vacanța la mare, soare sau un city-break.

Pe de altă parte, turiștii din afara Europei, cum ar fi Asia, preferă experiențe de călătorie mai apropiate de natură, precum și produse culturale, cum ar fi vizitele la muzee.

Demografia din spatele turismului

Rezultatele cheie din studiul spaniol arată că femeile preferă excursii mai scurte, cu accent pe wellness și cultură.
Bărbații preferă vacanțele scurte, axate pe agrement și activități sportive.
Principala grupă de vârstă este cea cuprinsă între 31 și 40 de ani.
Călătorii în vârstă de 57-65 de ani preferă călătoriile lungi, cu accent pe cultură.
În general, potrivit SETE, persoanele cu studii superioare tind să călătorească mai mult, iar pensionarii preferă vacanțele mai lungi.

Citește și Grecia implementeză la frontiere sistemul de identificare biometrică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *