Travel Magazine

Israelul relaxează restricțiile pentru persoanele vaccinate

foto: themedialine.org

Israelienilor cu „Green Pass”, adică celor care au primit două doze de vaccin sau despre care se presupune că sunt imuni după ce au avut COVID-19 și s-au recuperat, li se va permite accesul în anumite spații publice, cum ar fi sălile de sport, hoteluri sau evenimente sportive.

Guvernul israelian a aprobat o relaxare a măsurilor restrictive după ședința de luni seara(15 februarie), conform comunicatului biroului premierului Netanyahu. Prim-ministrul a declarat că vaccinarea ar putea face inutile restricțiile actuale.

Cu aproximativ 43% dintre cetățeni vaccinați cu cel puțin o doză din vaccinul Pfizer/BioNTech, guvernul intenționează să ridice anumite restricții,  astfel încât mall-urile, piețele în aer liber, muzeele ​​și bibliotecile să se redeschidă weekendul următor.

De asemenea, începând de duminică, israelienilor cu un „Green Pass” – cei care au primit două doze de vaccin sau despre care se presupune că sunt imuni după recuperarea după o infecție – li se va permite să intre în anumite spații publice, cum ar fi sălile de sport, hoteluri și evenimente sportive. Permisul este unul virtual și este generat de o aplicație mobilă.

Într-un interviu acordat televiziunii Israel Channel 12, Netanyahu s-a arătat optimist privind evoluția pandemiei: „Trebuie să facem un efort național … pentru a vaccina încă … 570.000 de oameni….Când vor fi vaccinați, nu va mai fi nevoie de blocaje”.

Netanyahu, care s-a confruntat cu proteste puternice față de măsurile de „lockdown”, a calificat decizia guvernului de a începe relaxarea drept „vești minunate”, alocându-și în același timp meritul pentru proiectul „Green Pass.”

„Cabinetul mi-a aprobat Green Pass”, a spus el. „În două etape … oamenii cu Green Pass vor putea merge la filme, la meciuri de fotbal și baschet – și mai târziu la restaurante și pe zboruri internaționale – iar cei care nu se vaccinează nu vor putea.”

Următoarea fază a redeschiderii este stabilită pentru 7 martie, conform declarației lui Netanyahu, când se vor redeschide micile restaurante și cafenele și vor fi permise adunările publice limitate. 

Până în prezent, Israelul a înregistrat peste 730.000 de persoane infectate cu coronavirusul și aproximativ 5.400 de decese, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. Recent a înregistrat o scădere a mediei săptămânale pentru cazurile noi, de la peste 6.300 săptămâna trecută la aproximativ 4.600 începând de duminică.

Citește și Grecia și Israel testează pașaportul pentru vaccin Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *