Travel Magazine

Cipru redeschide aeroporturile pentru turiști

foto: in-cyprus.philenews.com

Guvernul cipriot a introdus reguli noi de intrare în țară, odată cu redeschiderea aeroporturilor.

Începând cu 1 martie, Cipru va plasa toate țările în categorii pe baza unui cod de culoare (verde, portocaliu, roșu, gri) fiecare categorie impunând reguli specifice de acces.

Țările UE și țările Spațiului Economic European (Islanda, Liechtenstein, Norvegia), inclusiv Elveția, vor fi „colorate” în funcție de clasificarea stabilită de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) care include categoriile verzi, portocalii sau roșii.

Pentru luna martie, evaluarea țărilor terțe (Regatul Unit, Rusia, Ucraina, Israel, Liban, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Arabia Saudită, Egipt, Belarus), va fi efectuată de către Ministerul Sănătății, care le va clasifica în verde, portocaliu, roșu și gri.

Lista completă a țărilor clasificate poate fi găsită pe www.cyprusflightpass.gov.cy.

Călătorii sunt sfătuiți să consulte platforma pentru a fi la curent cu posibilele modificări care le pot afecta călătoria.

Țările „verzi”

Turiștii care sosesc din țările „verzi”  vor fi supuși la sosire unui test PCR, al cărui cost va fi acoperit de Republica Cipru, doar pentru perioada 1-31 martie. De la 1 aprilie nu vor mai exista restricții.

Țările „portocalii”

Persoanele care sosesc din țările „portocalii”,  trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular, cu eșantionul prelevat în ultimele 72 de ore înainte de decolare și să încarce certificatul  pe Cyprus Flight Pass Platform.

Pentru copiii cu vârsta sub 11,99 ani nu este necesar testul. 

Țările „roșii”

Persoanele care sosesc din țările „roșii”,  trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular, cu eșantionul prelevat în ultimele 72 de ore înainte de decolare și să încarce certificatul  pe  Cyprus Flight Pass Platform.

De asemenea, vor trebui să facă, pe cheltuiala proprie, un test PCR molecular la sosirea în Cipru (costă 30 de euro pe aeroportul din Larnaca și 32 de euro pe aeroportul din Paphos); rezultatele testului vor fi disponibile în termen de 3 ore și vor fi transmise călătorului prin SMS după plecarea acestuia din aeroport. 

Copiii cu vârsta sub 11,99 ani sunt scutiți de testare. 

Țările „gri”

Persoanele care sosesc din țările „roșii”,  trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular, cu eșantionul prelevat în ultimele 72 de ore înainte de decolare și să încarce certificatul  pe  Cyprus Flight Pass Platform.

În plus, vor rămâne în autoizolare / carantină obligatorie timp de paisprezece (14) zile sau în autoizolare / carantină obligatorie timp de zece (10) zile, cu condiția să fie supuse unui alt test PCR pentru Covid-19 în a 10-a zi, pe cheltuiala lor. Rezultatul testului de laborator trebuie trimis la adresa electronică monada@mphs.moh.gov.cy. 

Copiii cu vârsta sub 11,99 ani sunt scutiți de testare. 

Indiferent de țara de proveniență, toți călătorii vor trebui, de asemenea, să furnizeze anumite informații și completeze declarații pe proprie răspundere. 

Citește și Cipru redeschide frontierele pentru turiștii străini de la 1 Martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *