Travel Magazine

Cu ce vrea Grecia să atragă mai mulți turiști

navajo
Shipwreck Beach, Zakynthos
Foto: Lloyd Dirks on Unsplash

Ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, a prezentat luni, 7 decembrie, un proiect de lege care vizează eficientizarea acțiunilor de promovare turistică și utilizarea mai eficientă a atracțiilor turistice grecești, inclusiv faimoasa plajă Navajo din Zakynthos, cu la fel de celebra epavă. 

Proiectul de lege prevede înființarea Organizației Pentru Utilizarea Resurselor Termale (Organization for the Utilization of Thermal Resources ) și a Agenției de Gestionare și Exploatare a Epavei din Zakynthos(Zakynthos Shipwreck Management and Operation Agency), care vor acționa atât pentru promovarea și protejarea respectivelor obiective turistice, cât și pentru atragerea investițiilor pentru extinderea lor ulterioară.

Izvoarele termale

Concret, Organizației Pentru Utilizarea Resurselor Termale va acționa pentru dezvoltarea rețelei formate din numeroasele izvoare termale din Grecia și pentru a crea produse turistice de wellness. Organismul se va concentra pe dezvoltarea turismului durabil, precum și pe atragerea interesului investitorilor. Potrivit ministerului grec al turismului, călătoriile „de sănătate” se numără printre formele de turism cu cea mai rapidă creștere.

foto: greece-is.com

Potrivit ministerului, se așteaptă ca segmentul turismului de wellness să crească la o rată anuală de 7,5% în perioada 2017-2022; turismul balnear cu 6,4 la sută și izvoarele termale cu 6,5 la sută. Între timp, piața globală a sănătății este evaluată la 4,2 trilioane de dolari.

Theoharis a subliniat importanța unei strategii naționale pentru utilizarea izvoarelor termale și a altor resurse naturale pentru ca Grecia să poată revendica o cotă echitabilă din această piață.

Epava din Zakynthos

Agenția de Gestionare și Exploatare a Epavei din Zakynthos se va concentra pe protejarea uneia dintre cele mai populare plaje și site-uri din Grecia, clasată în „Top 50 plaje din lume”, Navagio de pe insula Zakynthos, binecunoscută și turiștilor români.

Cunoscută și sub numele de Shipwreck Beach, site-ul este a doua cea mai vizitată și recunoscută destinație turistică din Grecia, atrăgând peste 1 milion de vizitatori anual.

Potrivit ministerului turismului, agenția se va concentra pe abordarea problemelor de siguranță, precum și a conflictelor de interese între părțile interesate și autoritățile locale, care au împiedicat toate formele de intervenție lăsând site-ul „neexploatat suficient”.

Anul trecut, autoritățile din Zakynthos, inclusiv Mitropolia din Zakynthos, care are jurisdicție asupra plajei Navagio, au declarat că au depus la ministerul turismului un plan pentru refacerea zonei după alunecarea de teren de acum doi ani.

Vezi și: Zakynthos, istorie și distracție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *