Travel Magazine

 Opt capcane turistice de evitat

Hollywood Walk of Fame – Hollywood, California, SUA

– Promisiune: Vezi stelele celebrităților, plimbându-te pe străzile pe care au mers legendele Hollywood-ului.

– Realitate: Un trotuar murdar cu stele de alamă, plin de artiști stradali agresivi îmbrăcați în supereroi de mâna a doua. Este la fel de probabil să calci în gumă de mestecat ca pe numele lui George Clooney.

   – Alternativă: Vizitează Griffith Observatory pentru o vedere panoramică a orașului și a celebrului semn Hollywood de pe muntele Lee. Este gratuit și nu trebuie să te ferești de Spider-Man.

Manneken Pis – Bruxelles, Belgia

   – Promisiune: O statuie faimoasă în Bruxelles, simbol umoristic al  orașului.

   – Realitate: O statuie de bronz de 60 cm,  a unui băiat urinând într-o fântână. Vei petrece mai mult timp pe drum până acolo decât admirând-o.

   – Alternativă: Vizitează Atomium, o structură impresionantă din Bruxelles, confecționat din nouă sfere din oțel inoxidabil, fiecare cu diametrul de 18 m, conectate astfel încât structura are forma unei celule a unui cristal mărit de 165 miliarde de ori.

4. Mona Lisa – Muzeul Louvre, Paris, Franța

   – Promisiune: Este Mona Lisa! Cea mai faimoasă pictură din lume! O capodoperă a expresiei enigmatice!

   – Realitate: Trebuie să te înghesui printr-o mulțime de turiști care țin telefoanele ridicate pentru a fotografia o pictură mai mică decât majoritatea ecranelor de televizor. Și este protejată de un panou din sticlă antiglonț, deci trebuie să ai noroc să faci o poză bună.

   – Alternativă: Muzeul Louvre este imens și plin de alte opere de artă incredibile. Explorează alte galerii și evită mulțimea de la Mona Lisa.

5. Times Square de Revelion – New York, SUA

   – Promisiune: Coborârea bilei! Confetti! Experiența de o viață!

   – Realitate: Ești îngrămădit ca vitele ore întregi, adesea la temperaturi de îngheț, fără acces la toalete. Bila este mult mai mică în realitate și probabil vei fi prea ocupat încercând să nu faci pe tine pentru a te bucura de numărătoarea inversă.

   – Alternativă: Orice altă sărbătoare de Revelion. Oriunde.

6. Stonehenge, Anglia

   – Promisiune: Unul dintre cele mai faimoase monumente preistorice din lume! Simte energia strămoșilor!

   – Realitate: Este un cerc de pietre mari la care nu poți ajunge deoarece sunt înconjurate de o barieră. Vei petrece mai mult timp în magazinul de suveniruri decât la situl propriu-zis.

   – Alternativă: Vizitează Avebury. Este un alt cerc de pietre, dar mai mare și poți merge printre ele.

7. Turnul înclinat din Pisa, Italia

   – Promisiune: O minune arhitecturală! Un must-see dacă ești în Italia!

   – Realitate: Este un turn care se înclină din cauza proiectării și execuției defectuoase. Vei petrece majoritatea timpului evitând alți turiști care încearcă să facă aceeași poză obosită “ținând turnul”.

   – Alternativă: Vizitează Catedrala și Baptisteriul din Pisa, care sunt uimitoare și mult mai puțin aglomerate.

8. Loch Ness, Scoția

   – Promisiune: Găsește monstrul Nessie! Experimentează misterul!

   – Realitate: Te vei uita la un mare lac, cu apă tulbure și apoi vei cumpăra un suvenir Nessie de la magazin. Asta e tot.

   – Alternativă: Explorează Highlands-ul scoțian. Sunt peisaje impresionante și vei vedea creaturi vii precum cerbi și păsări.

9. The London Eye, Londra, Regatul Unit

   – Promisiune: Vedere panoramică asupra Londrei din această roată reprezentativă! Vezi Tamisa, Big Ben și Palatul Parlamentului dintr-o singură privire!

   – Realitate: Vei plăti o sumă considerabilă pentru a fi înghesuit într-o capsulă de sticlă cu alți 20 de turiști, toți căutând aceleași oportunități de fotografiere. Și, să fim sinceri, doar faci o rotație și lentă. Vederea este frumoasă, dar merită să aștepți la coadă o oră și să plătești o grămadă de bani? Probabil că nu.

   – Alternativă: Dacă vrei o vedere excelentă asupra Londrei fără atmosfera de capcană turistică, încearcă Sky Garden. Este gratuit, dar trebuie să rezervi în avans. Vei avea vedere panoramică asupra orașului și există chiar și un bar unde poți savura o băutură fără să te simți ca într-un terariu uman.

Așa că, iată, prieteni lista capcanelor turistice care sunt la fel de satisfăcătoare ca un sandviș de la benzinărie. Fă-ți o favoare și evită-le. Portofelul tău și urmăritorii tăi de pe Instagram îți vor mulțumi.

Sursa: https://thetravelbible.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *