Travel Magazine

China, prima țară din lume care a lansat pașaportul antivirus

foto: thumbor.forbes.com

“Green Virus Passport” este de fapt un  certificat digital care atestă eventuala vaccinare,  precum și rezultatele testelor efectuate. Certificatul a fost lansat ieri, 9 martie și poate fi obținut prin platforma WeChat, inițial fiind disponibilă numai pentru cetățenii chinezi și nu va fi obligatoriu.

Aplicația include un cod QR criptat care permite autorităților din alte țări să obțină informații privind starea de sănătate a călătorilor sosiți din China. 
De amintit că există deja aplicații pentru dispozitive mobile, generatoare de coduri QR,  necesare pentru accesul în mijloacele de transport și în multe alte spații publice din China.

Certificatul este lansat „pentru a promova redresarea economică mondială și pentru a facilita călătoriile transfrontaliere”, a declarat un reprezentant al ministerului de externe chinez.

Statele Unite și Marea Britanie se numără printre țările care intenționează să pună în aplicare măsuri similare. 

Uniunea Europeană lucrează, de asemenea, la un „permis verde” pentru vaccin, care să le permită cetățenilor vaccinați să călătorească între țările membre și în afara Uniunii.

Și companiile aeriene s-au organizat pentru a realiza un pașaport digital de sănătate cât mai standardizat, care să fie acceptabil pentru marea lor majoritate. Mai mult, IATA a lansat Travel Pass, care este deja testat de unele companii aeriene și va intra într-o etapă avansată de testare pe ruta Londra – Singapore începând cu 15 martie.

Provocarea – așa cum au subliniat deja numeroși actori din sectorul turismului – va fi aceea de a utiliza o tehnologie sau de a adopta un instrument care să garanteze un sistem uniform de pașapoarte de sănătate, împărtășit de majoritatea țărilor și a industriei.

Citește și “Pașaportul” pentru călătorii sigure în vremea COVID 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *