Travel Magazine

Începând din mai, Israelul va permite accesul turiștilor vaccinați

Începând din mai, Israelul va permite accesul turiștilor vaccinați

Ministrul turismului, Orit Farkash-Hacohen, și ministrul sănătății, Yuli Edelstein, au convenit asupra deschiderii Israelului pentru grupurile de turiști străini, dacă aceștia sunt vaccinați, începând cu 23 mai 2021.

Conform planului, un număr limitat de grupuri vor începe să sosească din 23 mai. Numărul va crește în funcție de evoluția situației medicale. Călătorilor individuali li se va permite accesul în Israel în cea de-a doua etapă, considerentele de sănătate stabilind calendarul.

Toți turiștii vor fi obligați să facă un test PCR înainte de îmbarcarea către Israel și un test serologic pentru a dovedi vaccinarea, la sosirea pe aeroportul Ben Gurion. Pe măsură ce vor fi încheiate acorduri pentru validarea certificatului de vaccinare(Green Pass), nu se va mai impune  testul serologic.

Un plan detaliat va fi lansat în următoarele zile

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein: “Israelul este prima țară în cursa vaccinării, iar cetățenii din Israel sunt primii care se bucură de acest rezultat. După deschiderea economiei, este timpul să deschidem turismul într-o manieră atentă și calculată. Deschiderea turismului este importantă, fiind unul dintre domeniile cele mai afectate de COVID. Vom continua să adaptăm regulile de relaxare în funcție de situația din sănătate. “

Ministrul turismului, Orit Farkash-Hacohen: “Sunt încântat să facem acest prim pas important către industria turismului. Este timpul ca avantajul unic al Israelului ca țară sigură și sănătoasă să înceapă să ne ajute în recuperarea situației economice. Numai deschiderea pentru turismul internațional va reînvia cu adevărat industria turistică, inclusiv restaurante, hoteluri, siteuri arheologice, ghizi, autocare și altele. Voi continua să lucrez pentru deschiderea completă a turismului către Israel, ceea ce va ajuta foarte mult economia israeliană și va crea locuri de muncă pentru mulți israelieni. “

Citește și Israelul relaxează restricțiile pentru persoanele vaccinate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *