Travel Magazine

Doi delfini în Veneția, de data aceasta o imagine reală

foto: metropolitano.it

Doi delfini au fost surprinși ieri în videoclipuri înotând prin canalele venețiene, în apropierea Pieței San Marco. Perechea, un adult și un pui, au profitat de liniștea așternută peste oraș, urmare a restricțiilor sporite legate de coronavirus.

Apariția lor a fost „o mare bucurie într-o perioadă întunecată pentru toată lumea”, a declarat Luca Folin ziarului local La Nuova di Venezia e Mestre. Ziarul relatează că Folin a postat un videoclip cu delfinii care a devenit viral.

sursa: la Nuova di Venezia e Mestre

Spre deosebire de rapoartele false despre delfini care ar fi fost prezenți prin canalele din Veneția aproape de începutul pandemiei, anul trecut, apariția de acum este reală.

Delfinii au fost văzuți pentru prima dată la 8 dimineața, lângă Piața San Marco și au rămas în Canal Giudecca până la ora 15:00, a declarat Sandro Mazzariol, medic veterinar și profesor asociat la Universitatea din Padova.

Autoritățile au încercat să dirijeze delfinii înapoi în mare, departe de traficul de pe canale, folosind „dispozitive acustice”, potrivit lui Mazzariol. Împreună cu poliția și garda de coastă, au adunat o mică flotă de șapte bărci pentru a încuraja delfinii să înoate în largul apelor deschise ale Mării Adriatice. Nu știm unde sunt delfinii acum sau dacă sunt încă undeva în laguna venețiană, a mai spus Mazzariol.

Biologii încă studiază imaginile pentru a-și da seama ce fel de delfini sunt. La prima evaluare arată ca delfinii cu dungi, a spus Mazzariol, care nu sunt de obicei văzuți în Marea Adriatică de Nord, lângă Veneția. Identificarea speciilor este dificilă, a adăugat el, deoarece observatorii au încercat să păstreze distanța, pentru a evita „stresarea” delfinilor.

Citește și Pentru prima dată, Veneția stopează inundațiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *