Travel Magazine

Cum vrea Grecia să deschidă sezonul turistic

Ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, a vorbit miercuri în Parlament despre planul guvernului pentru redeschiderea sigură a turismului în acest an, data avansată fiind 14 mai.

“Scopul planului nostru este de a profita de fiecare ocazie care va apărea, având în vedere că pandemia ne permite acest lucru”, a spus ministrul în Parlamentul elen.

Subliniind că guvernul a demonstrat încă din prima zi a pandemiei că pune sănătatea cetățenilor pe primul loc, ministrul a prezentat planul de relansare a turismului.

În primul rând, potrivit lui Theoharis, Grecia va permite intrarea călătorilor care fie au fost vaccinați împotriva coronavirusului, fie s-au recuperat după infectare sau au un rezultat negativ al testului PCR.

„Suntem prima țară, începând din 12 ianuarie, care a propus acest lucru în Europa și acum Europa se îndreaptă treptat în această direcție”, a spus el, referindu-se la propunerea oficială a Comisiei Europene privind implementarea unui Certificat Verde pentru facilitarea călătoriilor în UE.

În al doilea rând, testele aleatorii pentru Covid-19 vor fi efectuate la punctele de intrare în Grecia printr-un sistem nou (EVA), care arată ce călători ar trebui testați. Sistemul EVA a fost creat pentru a identifica persoanele cu risc crescut de a fi purtătoare ale virusului și se bazează pe Inteligența Artificială.

Theoharis a adăugat că – în comparație cu anul trecut – Grecia are acum teste rapide care pot fi folosite imediat atunci când este necesar, existând în același timp hoteluri disponibile pentru cartantină, „unde cazurile pot fi izolate imediat”.

Ministrul s-a referit, de asemenea, la protocoalele de sănătate și securitate existente, care sunt în vigoare în toate unitățile turistice din Grecia.
„Întreprinderile știu ce protocoale trebuie să urmeze. În următoarele câteva zile vom încerca să prezentăm îmbunătățiri, astfel încât – cu experiența și know-how-ul dobândit de anul trecut – să putem face mult mai bine anul acesta ”, a spus el.

Mai mult, Theoharis a spus că guvernul implementează un plan de sprijin pentru angajații și întreprinderile din turism cu un buget de 24 de miliarde de euro.

Încheindu-și discursul, ministrul a spus că – la fel ca anul trecut – guvernul va proteja țara și turiștii acesteia.
“Anul trecut ne-am protejat oaspeții, iar acest lucru a fost recunoscut de întreaga lume”, a spus el.

Theoharis a anunțat pentru prima dată planurile Greciei de a se deschide turismului în cadrul evenimentului virtual ITB Berlin 2021. În urma anunțului său, Consiliul Mondial pentru Turism (WTTC) a lăudat guvernul grec pentru eforturile și măsurile luate pentru a relua călătoriile internaționale și a spus că Grecia „urmează calea pe care și alte țări ar putea să o urmeze, într-o încercare de a reporni turismul în siguranță și ajută la revigorarea propriilor economii”.

Citește și Europenii preferă Grecia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *