Travel Magazine

5 lucruri despre Zidul Berlinului, care te-ar putea surprinde

Zidul-Berlinului-art

Deși diferențele dintre Berlinul de Est și cel de Vest au dispărut de mult, de la prăbușirea lui, Zidul Berlinului rămâne unul dintre principalele situri istorice din oraș. Ca atare, este una dintre cele mai mari atracții ale capitalei germane, vizitată de turiști dornici să descopere amănuntele istoriei sale unice.

Pietrele care marchează acum cărarea de lângă zid pot fi ușor de pierdut, dar asta nu înseamnă că urmele trecutului nu sunt și astăzi prezente. Pentru a descoperi mai multe lucruri despre istoria fascinantă a orașului, iată câteva fapte despre Zidul Berlinului. Fapte care te pot surprinde:

A fost construit după începerea Războiului Rece

În timp ce zidul este simbolul care a definit cel mai mult perioada Războiului Rece, el nu a fost construit până în 1961. Asta înseamnă 15 ani de la începutul războiului.

Zidul Berlinului fost construit pentru a proteja oamenii din interior, nu pentru a-i alunga

Republica Democrată Germană era îngrijorată de faptul că numărul mare de germani din est va afecta Berlinul de Vest. De fapt, se crede că până la ridicarea Zidului, peste trei milioane de oameni au trecut din est, în vest.

A existat și o barieră subterană

De asemenea, la fel ca multe orașe mari, și Berlin a avut în timpul Războiului Rece rețea feroviară subterană bine dezvoltată. O rețea care a cuprins ambele părți ale orașului. Iar pentru a se asigura că nu vor exista treceri neautorizate pe această cale, stațiile din Germania de Est aflate între rutele subterane din vestul Germaniei au au fost închise publicului.

50% dintre cei care au încercat să treacă Zidul Berlinului au reușit

Cât timp a stat falnic în picioare, aproximativ 10.000 de persoane au încercat să treacă de partea celaltă a zidului. Aproximativ 5.000 au reușit. Unii oameni au încercat prin intermediul unor cabluri înalte și baloane cu aer cald. Cu toate acestea, se presupune că majoritatea a avut succes prin obținerea de documente false și prin dare de mită.

Pentru construirea zidului, s-a demolat o biserică

Din nefericire, Biserica de Reconciliere s-a aflat pe pământul nimănui, în interiorul „benzii de moarte” a zidului Berlinului. După ce zidul a căzut, în acea zonă a fost construită o nouă biserică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *