Travel Magazine

Unde găsim cel mai bun gyros din Grecia

Gyros-Grecia

Vacanță în Grecia fără gyros? No way! Celebrul gyros face parte din ritualul unei vacanțe în Grecia, oriunde ar fi insula, orașul sau plaja pe care te-ai caza (dacă ești fanul cortului). Este un preparat clasic grec, devenit astăzi extrem de popular în aproape întreaga lume, inclusiv în România . Deși unii folosesc carnea de porc, ingredientul său principal este mielul sau carnea de vită, prăjită la rotisor. El este servit în „pita” – clasica lipie grecească, alături de roșii proaspete, ceapă și sos tzatziki.

Fira, Santorini

Numele „Gyro” provine din cuvântul grecesc γύρος („turn”) deoarece carnea se gătește ușor pe rotisor. Chiar dacă îți seamănă puternic cu clasica shawarma din Orientul Mijlociu, gyro are un gust cu totul diferit. Este mai fresh și are mai multe condimente grecești. Ce-i drept, ele provin din kebab-ul turcilor. O mare parte a culturii și bucătăriei grecești moderne a fost puternic influențată de lumea turcă. Asta pentru că Imperiul Otoman a condus Grecia timp de sute de ani. Găsești Gyro în toată Grecia, însă unde este cel mai bun?

Aceeași rețetă de gyros, gust diferit

Ei bine, mulți (inclusiv noi) ar spune că ține de gust. Cu toate acestea, turiștii conectați la Trip Advisor au dat un verdict clar: Restaurantul Obelix din Fira, Santorini. Iar motivul pare a fi de la legumele crescute pe pământul arid al insulei. Potrivit Trip Advisor, Restaurantul Obelix din Fira, aflat pe insula Santorini, găzduiește cei mai buni gyro din Grecia. O titulatură importantă.

Cel mai bun gyros în țara gyros. Așa că, nici o excursie în Santorini nu mai poatefi completă fără o mică oprire pentru masa de prânz la Obelix. Nu vă gândiți că prețul e mare doar pentru că i s-a dus renumele de cel mai bun. Și aici mult iubitul gyros poate fi cumpărat cu 2-3 euro, ca în restul destinațiilor grecești.

În funcție de gusturi și preferințe

Bineînțeles, această titulatură va provoca o mulțime de controverse. Oricunde ai mânca celebrul gyros, sigur vei simți că acela este cel mai bun. Doar ești în vacanță în Grecia… nu? Așadar, tu unde ai mâncat cel mai bun gyros de până acum? Noi ne-am îndrăgostit recent de Rhodos. Acum, fiecare cu gustul lui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *