Travel Magazine

Vrei să călătorești? Instrumente ce te pot ajuta

assets.bwbx.io

Să vorbești despre călătorii în timp ce lumea este din ce în ce mai preocupată de ceea ce mulți numesc „valul doi” al pandemiei, poate părea exagerat sau deplasat.
Știm însă că nu sunt puțini cei care speră, visează și chiar se încumetă să călătorească. Mai mult, unii dintre noi sunt chiar nevoiți să se deplaseze dintr-o țară în alta, din diferite motive.

Să verifici unde și cum poți călători în perioada asta nu este o treabă tocmai simplă.

În încercarea de a încetini și chiar stopa răspândirea coronavirusului, statele au luat masuri dintre cele mai diverse, fără să existe, din păcate, o coordonare la nivel regional cel puțin, nu mai vorbim de un nivel global.

Unele țări impun carantina, altele solicită testarea COVID-19, multe restrictionează deplasările. Mai mult, regulile se schimbă constant.

Cum era de așteptat, au apărut și instrumente care să ajute atunci când vrei sau trebuie să călătorești.

Mai multe companii și organizații au creat hărți dinamice, interactive, interne și internaționale, concepute pentru a oferi cele mai proaspete informații. Vă recomandăm două dintre ele, pe care le considerăm printre cele mai utile.

Harta interactivă COVID-19 a Asociației Internaționale a Transportului Aerian(IATA)

Dacă există o entitate care are cea mai mare nevoie de informații fiabile și corecte, aceasta este industria aeriană. 

IATA a creat o harta mondială interactivă, care afișează cele mai recente reguli de intrare COVID-19 în funcție de țară.

sursa:https://www.iatatravelcentre.com

Această hartă oferă informații actualizate (actualizată de mai mult de 200 de ori pe zi) despre restricțiile internaționale de călătorie în funcție de cetățenia și țara de reședință.

Harta este accesibilă atât pe desktop, cât și pe dispozitive mobile, pentru acces facil oriunde vă aflați. De asemenea, vă puteți înscrie pentru un serviciu de alertă de călătorie COVID-19, notificări în timp real pentru toate actualizările de călătorie legate de pandemie (alertele nu sunt gratuite – trebuie să contactați IATA pentru a obține o ofertă).

Puteti accesa harta aici.

COVID Controls

O altă aplicație utilă este COVID CONTROLS,  care combină informațiile de călătorie cu cele mai recente date medicale despre COVID-19.

În iunie, un instrument de urmărire a călătoriilor COVID-19 numit COVID Controls, a fost dezvoltat de o echipă de ingineri de la Massachusetts Institute of Technology (MIT). 

Harta inteligentă pe care au creat-o oferă o gamă largă de detalii: unde este obligatorie masca, cerințele la sosire, dacă este nevoie de carantină sau testare și ce fel de măsuri de lockdown sunt în vigoare.

Mai mult, oferă cele mai recente statistici despre pandemie: numărul cazurilor, evoluțiua cazurilor din ultimele șapte zile și dacă focarul este în tendințe de scădere sau este în creștere.

Veți găsi actualizări foarte amănunțite, cum ar fi tabelele interne și globale ale Universității Johns Hopkins privind cazurile și decesele COVID-19, informații de călătorie, etc.

Oricum, când trebuie să decidem dacă, când și unde călătorim, cea mai bună abordare este să ne bazăm pe o combinație de surse. Aplicații precum acestea, raportate la informațiile și actualizările emise direct de organizațiile guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *