Travel Magazine

The Edge -cea mai noua atractie a New York ului

Foto: nycgo.com

The Edge este cea mai înaltă terasă descoperită suspendată în aer la etajul 100. Ofera o priveliste la 360° a orasului, care efectiv iți taie respirația. 

În martie 2020 s-a deschis pentru vizitatori „The Edge” – terasa suspendata in aer- ca sa se inchida numai dupa cateva zile din cauza pandemiei. S-a redeschis in iulie 2020 intr-un New York inca gol, vaduvit de sutele de mii de turisti, pentru localnicii inca speriati si sceptici sa se reintoarca in lifturi si spatii inchise. Insa „The Edge” este alt fel, o spun chiar si new- yorkezii care sunt obisnuiti cu inaltimile si cu zgarie-norii. Este  intr-adevar o terasa deschisa suspendata in aer, si ca sa ajungi acolo sus, trebuie sa stai inchis intr-un lift, eventual si cu alti oameni.

Acum dupa un an de la redeschidere, cand s-au ridicat aproape toate restrictiile, The Edge este din nou pe lista celor mai vizitate locuri din Manhattan. Pe langa observatorul de la Empire State Building (aflat la etajul 86 al faimoasei cladiri) si One World Observatory (unde se pot vizita etajele 100-102), The Edge trebuie sa fie adaugata pe lista oricarui vizitator ajuns la New York. Biletul costa 36 de dolari americani- pentru adulti- si poti petrece acolo sus cat timp doresti. Vei obtine garantat cele mai spectaculoase poze, de la „marginea lumii” suspendat efectiv in aer.

Conform site-ului www.cdc.gov, in momentul de fata, toti calatorii care vor sa intre pe teritoriul Statelor Unite trebuie sa prezinte un test viral negativ, facut cu nu mai mult de trei zile inaintea imbarcarii spre S.U.A. Turistii romani interesati sa calatoreasca in Statele Unite in perioada aceasta, trebuie sa aibe in vedere si sa evite tranzitarea tarilor din spatiul Schengen sau din Marea Britanie. Proclamatia prezidentiala care limiteaza accesul vizitatorilor din tarile mai sus-mentionate, este inca in vigoare.

Ramona Ellen DOBRESCU

Vezi și Las Vegas, întruchiparea orașului „perfect”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *