Travel Magazine

Turismul internațional a scăzut cu 70% în 2020. Până acum.

raport OMT

Organizația Mondială a Turismului (OMT) a declarat marți că prevede o revenire a turismului internațional anul viitor, cel mai probabil în al treilea trimestru al anului 2021.
Totuși, aproximativ 20% dintre experții săi consideră că revenirea ar putea avea loc abia în 2022.

„Restricțiile de călătorie sunt considerate principala barieră care stă în calea recuperării turismului internațional, alături de contracararea lentă a virusului și încrederea scăzută a consumatorilor”, a spus OMT.

Pe baza ultimelor tendințe, organizația a declarat că se așteaptă la o scădere generală de aproape 70% pentru întregul 2020.

Lipsa unui răspuns coordonat între țări pentru a asigura protocoale și restricții armonizate, pentru călătorii în era post-Covid-19, precum și deteriorarea mediului economic au fost, de asemenea, identificate de experți ca fiind obstacole importante pentru redresare.

Potrivit celui mai recent Barometru Mondial al Turismului al OMT, turismul internațional a înregistrat o scădere cu 70% a sosirilor în primele opt luni ale anului 2020.

Datele au arătat că sosirile internaționale au scăzut cu 81% în iulie și 79% în august, în mod tradițional cele mai aglomerate luni ale anului și vârful sezonului estival al emisferei nordice. Scăderea până în august reprezintă cu 700 de milioane mai puține sosiri comparativ cu aceeași perioadă din 2019 și se traduce printr-o pierdere de 730 miliarde USD din veniturile din exporturi din turismul internațional.

“Aceasta este de peste opt ori mai mare decât pierderile înregistrate în urma crizei economice și financiare globale din 2009”, a spus OMT.

Toate regiunile lumii au înregistrat scăderi mari ale sosirilor în primele opt luni ale anului. Asia și Pacificul, prima regiune care a suferit de impactul COVID-19, a înregistrat o scădere cu 79% a sosirilor, urmată de Africa și Orientul Mijlociu (ambele – 69%), Europa (-68%) și America ( -65 la sută).

După redeschiderea treptată a frontierelor internaționale, Europa a înregistrat scăderi comparativ mai mici în iulie și august (-72 la sută și, respectiv, -69 la sută). „Recuperarea a fost de scurtă durată, însă restricțiile și recomandările de călătorie au fost reintroduse pe fondul creșterii a contagiunilor”, a declarat OMT.

De cealaltă parte a spectrului, Asia și Pacific au înregistrat cele mai mari scăderi cu -96 la sută în ambele luni, reflectând închiderea frontierelor din China și alte destinații majore din regiune.

„Cererea de călătorii rămâne în mare măsură redusă din cauza incertitudinii continue cu privire la pandemie și a încrederii reduse”, a declarat OMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *