Travel Magazine

Pasageri consemnați în cabine într-o croaziera din Singapore, datorită COVID-19

foto: royalcaribbean.com

Probabil ați auzit de zborurile sau de croazierele către „nicăieri”, o „soluție” găsită de companiile aeriene și de croaziere care să contracareze, cât de cât, efectele dezastroase ale pandemiei asupra industriei turismului.

O astfel de croazieră, organizată de Royal Caribbean, a fost întreruptă azi, 9.12.2020, după ce la bordul navei Quantum of the Seas a fost detectat un caz COVID-19. 

Aproape 1.700 de pasageri au rămas în cabine, nava urmând să revină în port.

Toți pasagerii au prezentat la îmbarcare rezultatul negativ al testului pentru  COVID-19, făcut cu până la trei zile înainte de începerea croazierei luni, a declarat Biroul de Turism din Singapore (STB).

Pasagerul infectat, un bărbat în vârstă de 83 de ani, s-a prezentat la centrul medical de la bord cu diaree.

Royal Caribbean și STB au declarat că toți pasagerii și echipajul navei care au avut un contact strâns cu bărbatul infectat au fost ulterior testati negativ.  

Pasagerii și echipajul vor rămâne în camerele lor până când verificarea contactelor va fi completă, a spus Annie Chang, directorul serviciului de croaziere din STB. Toate persoanele de la bord vor fi supuse testării COVID-19 înainte de a părăsi terminalul.

Între timp, pasagerii sunt consemnați în camerele lor, unde li se serveste și masa.

Pasagerul Melvin Chew a declarat pentru Reuters că a fost trezit de un anunț chiar înainte de ora 3:00 (ora Singapore), în care se spunea că un pasager a fost testat pozitiv și că toți pasagerii trebuie să rămână în camere.

„Croaziera către nicăieri” organizată de Royal Caribbean este una dintre primele sale ieșiri în larg, după ce compania a oprit operațiunile globale în martie din cauza coronavirusului. La bord erau 1.680 de pasageri și 1.148 membri ai echipajului, a declarat un purtător de cuvânt al Royal Caribbean.

Industria globală a croazierelor a suferit un impact major din cauza pandemiei, unele dintre primele focare mari fiind descoperite pe navele de croazieră. Într-un caz, în februarie, în largul coastelor Japoniei, pasagerii au fost blocați săptămâni întregi la bordul navei Diamond Princess (700 de pasageri și echipajul).

„Croaziera către nicăieri” a Royal Caribbean este destinată doar rezidenților din Singapore, nu face opriri și navighează chiar și în afara orașului-stat.

Croazierele fac parte din planul Singaporeului de a-și revigora industria turistică.

Singapore, care a avut puțin peste 58.000 de cazuri și 29 de decese, a raportat mai puțin de 10 infecții locale în ultimele săptămâni.

O parte din măsurile de siguranță luate pentru reluarea croazierelor au implicat testarea înainte de plecare și purtarea unui dispozitiv electronic de urmărire a contactelor și a respectării distanței sociale în orice moment.

„Chiar nu știu cum a reușit să urce la bord pacientul”, a spus un alt pasager, Muhammad Rezal Ramli, în vârstă de 40 de ani, care plecase în croaziera cu cei doi copii ai săi.

Contactele apropiate ale cazului infectat vor fi plasate în carantină sau supraveghere, potrivit unui aviz din partea ministerului sănătății trimis pasagerilor.

Alții vor trebui să-și monitorizeze starea de sănătate, continuând în același timp activitățile regulate, inclusiv mergând la școală sau la serviciu, și să facă un test de verificare la sfârșitul unei perioade de 14 zile.

Sursa: reuters.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *