Travel Magazine

Sezonul turistic de iarnă, compromis în Austria

iarna în Austria

Pe măsură ce al doilea val al pandemiei Covid-19 continuă în Europa, unele țări au luat deja decizia de a limita turismul în timpul sezonului de iarnă. Italia și Germania, de exemplu, propun chiar închiderea stațiunilor de schi la nivelul UE.

Multe state membre se opun unor astfel de măsuri restrictive. Una dintre acestea este Austria, care intenționează să deschidă stațiunile de schi în perioada Crăciunului. Evident, decizia nu este o garanție că sezonul de iarnă va fi un succes și că toată lumea se va putea bucura de vacanțe la schi în Austria.

Reducerea restricțiilor nu va ajuta turismul

În acest context, principala problemă sunt restricțiile în vigoare, pe care Austria dorește să le relaxeze pe 7 decembrie, dar acestea nu par a ajuta sectorul turismului, cel puțin deocamdată.

„În turism, gastronomie și cultură, deși dureros, trebuie să mai așteptăm cu deschiderea”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz. O relaxare a restricțiilor din industrie ar putea fi pusă în practică cel mai devreme pe 7 ianuarie.

Opțiuni limitate pentru turiștii străini

Dar asta nu este tot. Așa cum am menționat, stațiunile de schi se vor redeschide de Crăciun, dar pentru călătorii din străinătate sărbătorile la schi în Austria sunt practic imposibile. Motivul este că guvernul impune carantina pentru toți călătorii ce sosesc din zonele cu risc crescut de infectare, în perioada 7 decembrie – 10 ianuarie.

Dacă cineva dorește să plece în vacanță în Austria în această perioadă, trebuie să stea în autoizolare timp de zece zile. În condițiile în care unitățile de cazare sunt încă închise, cerința este practic imposibil de aplicat. 

Țările care au depășit pragul de peste 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sunt clasificate ca zone de risc în Austria. În prezent, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, doar Islanda și Irlanda se află în prezent sub această limită.

„Am avut valori foarte, foarte scăzute de infecție în timpul verii după lockdown. Apoi numărul celor infectați a crescut, prin călătorii care s-au întors și mai ales prin cei care au petrecut vara în țările lor de origine “, a adăugat Kurz.

Măsurile stricte sunt menite să împiedice călătoriile în străinătate în timpul sezonului de Crăciun, astfel încât să împiedice răspândirea virusului din nou. În același timp, măsurile vor avea un efect negativ semnificativ asupra industriei turismului, întrucât vacanțele la schi în Austria, în special pentru străini, vor fi imposibile.

Vezi și 10 motive sa mergi la schi in Austria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *