Travel Magazine

Hoteluri futuriste, destinaţii pe măsură

Ecologia a prins aripi. Cel puţin în domeniul construcţiilor futuriste! Dacă până acum eram obişnuiţi cu arhitecturi ciudate în Shanghai, Dubai sau Toronto, de ceva vreme trendul s-a mutat în destinaţii neaşteptate, deloc cosmopolite. De pe malurile râului din Colorado şi până în pădurile tropicale ceţoase ale Indiei, arhitecţii au ridicat hoteluri futuriste, cu un deisgn minimalist, inspirat din natură. Ce a ieşit? Iată-le pe cele mai spectaculoase!

Fogo Island Inn – insula Fogo, Newfoundland
Asemănător unei încrucişări între un container naval şi o luxoasă navă de croazieră, hotelul Fogo Island Inn se află într-o zonă dramatică a insulei Fogo, mai exact pe coasta nord-estică a provinciei Newfoundland, Canada. Hotelul dispune de librărie, cinematograf, sală de yoga, o saună din lemn pe acoperiş şi 29 de camere cu geamuri pe post de pereţi– pentru o privelişte memorabilă a oceanului. Fiecare textilă şi piesă de mobilier este handmade, făcută de artizani locali, iar tot profitul hotelului este investit în comunitatea zonală, cunoscută pentru pescarii şi construcţiile sale de ambarcaţiuni. Pe lângă arhitectură, hotelul îşi ademeneşte clienţii prin posibilitatea de a explora o serie de experienţe locale precum arta artizanatului, drumeţii cu ghid, navigaţie în bărci din lemn şi pescuit de cod.

Amanoi – Aman, Vietnam
Hotelul Amanoi se află în provincia Ninh Thuan, din Vietnam, în Parcul Naţional Nui Chua, parte a staţiunii de familie Aman, şi are privelişti spre dealuri şi spre Marea Chinei de Sud. Designul Amandoi are toate elementele moderne decorative cu care s-au făcut remarcate hotelurile staţiunii Aman. Camera de oaspeţi se întinde pe mai bine de 31 de pavilioane, iar decorul amestecă elemente contemporane cu linii tradiţionale vietnameze. Pentru cei care iubesc activitatea, fix lângă lac există un studio de Pilates şi un pavilion de yoga. Vă imaginaţi ce privelişte? Hotelul organizează tururi private în Parcul Naţional Nui Chua, dar dacă nu vrei să mergi, te poţi relaxa la Beach Club, al cărui decor te pune faţă-n faţă cu natura. Nui Chua a devenit parc naţional în 2003 şi are peste 242.8100 de kilometri pătraţi.

Dunton River Camp – Dolores, Colorado
Dunton River Camp a fost numit „Cel mai bun hotel din 2014” de Travel & Leisure Magazine şi este cea mai nouă unitate de cazare al grupului Dunton Hot Springs, un resort construit pe situl unui oraş antic fantomă, din Dolores, Colorado. Aspectul său este contemporan rustic, iar oaspeţii sunt înconjuraţi de stil graţie băilor imense cu geamuri uriaşe, a sobelor clasice cu gaz, dar şi a păturilor ţesute manual.

Refugia Lodge – Chiloe, Chile
Design inspirat din casele palafito, din Chiloe, Chile. Structura de rezistenţă a hotelului este construită pe picioroange de beton, iar exteriorul este făcut din sindrilă de lemn. Designul unic al hotelului este menit să devieze vântul care vine dinspre mare, dar și de a susţine ecologia, ferestrele fiind amplasate strategic pentru cât mai multă lumină naturală. Refugia Lodge are doar 12 camere, toate cu vedere spre mare şi amenajate cu textile lucrate manual. Chiloe este cea mai mare insulă din Chile și este cunoscută pentru bisericile sale coloniale din lemn (parte din Patrimoniul Mondial UNESCO), dar şi pentru superbele balene albastre.

ION Luxury Adventure Hotel – Selfoss, Islanda
Construit dintr-un material ecologic și alimentat cu apă caldă de la o sursă geotermală, Hotelul ION Luxury Adventure se află în Selfoss, Islanda, la doar o oră de Reykjavík. Poziţia sa este ideală pentru a admira Liminile Nordului, iar barul in-house a fost denumit după acest fenomen. Zona este unică prin roci de lavă, cascade și izvoare naturale fierbinţi, pe care le poţi vizita în drumeții sau în alte activităţi recreative precum călărie, pescuit şi explorarea Parcului Naţional Thingvellir – parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Restaurantul hotelului – Silfra – servește mâncăruri din bucătăria Nordică modernă, precum burgeri din ren, într-o cocă de brioșe, sau sendvişuri nordice făcute cu somon. Ca pont: în apropierea Lacului Pingvallavatn se află zona în care Eurasia şi plăcile tectonice ale Americii de Nord se despart, iar scafandrii înoată în „fisura” acestora. Este un peisaj unic în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *