Denver, Colorado, SUA
Denver este un oraș frumos împrejmuit de vârfurile înzăpezite ale Munților Stâncoși, însă în ultima vreme, orașul atrage mult mai mult decât entuziaști ai schiului și ai snowboardingului. Arta și designul stau la baza tuturor noilor clădiri din oraș. Art Hotel, cu 165 de camere, a fost deschis lângă Muzeul de Artă din Denver, Muzeul Copiilor este acum re-deschis după o expansiune de 16.1 milioane de dolari, iar Muzeul Kirkland al Artei Plastice și Decorative va deschide un nou spațiu anul următor. Chiar și la noul hotel Westin Denver International Airport sunt destule lucruri care să îți placă. Bugetul de artă de 5 milioane de dolari al hotelului a fost transformat în instalații imense, în aer liber (inclusiv una a sculptorului Ned Kahn) iar în interior, există lucrări ale artiștilor locali.
Zanzibar
Alura Zanzibarului nu este chiar un secret. De secole întregi, valuri de negustori portughezi, swahili, omani și chinezi și-au lăsat urmele culturale pe acest arhipelag în apropierea coastei Tanzaniei, însă fluxul de atenție asupra plajelor strălucitoare a fost numai recent primit din partea marilor lanțuri hoteliere, lucru care încurajează călătoria către Insulele Mirodeniei.
Primul mare hotel care a descoperit acest colț de rai a fost Park Hyatt Zanzibar, care a transformat o fostă casă omană, cu vedere la apă, în Stone Town (orașul de piatră), pe insula Unguja. În luna noiembrie, un cuplu de cehi a deschis Tulia Zanzibar cu 17 bungalowuri pe diafana plajă Pongwe Beach, pe coasta de est a insulei, și în partea de nord, fostul Essque Zalu este pe cale de a fi transformat în Per Aquum resort până la sfârșitul anului curent. Iar pe insula vecină, Pemba, retrasul resort Aiyana a debutat în luna iunie cu 30 de vile aerisite, împodobite cu artă tradițională și tâmplărie elaborată.
Ținând cont de istoria insulei, și bucătăria locală este destul de complexă. Târgul de noapte de la Forodhani Gardens prezintă o delicioasă lecție de istorie sub forma kebabului cu fructe de mare, supei urojo, sucului de tresie de zahăr, pâine indiană cu Nutella, și faimoasa „pizza” din Zanzibar – practic o clătită umplută cu ouă, carne, și alte câteva ingrediente.
Havana, Cuba
De la anunțul istoric al președintelui Obama, prin care acesta declara că Statele Unite vor slăbi restricțiile legate de călătoriile spre Cuba, Havana a devenit una dintre cele mai interesante destinații pe radar. De anul acesta, există posibilitatea ca oricine să poată plănui o călătorie aici fără a trebui să se înscrie la tururi rigide. Rețeaua de telefonie Verzion are acum acoperire în Cuba, iar operatorii de ferry-boaturi au primit acceptul guvernului american pentru a-și demara serviciile (acum mai așteaptă acceptul din partea cubanezilor). American Airlines și JetBlue au zboruri charter non stop către Havana din Los Angeles și respectiv din New York, iar liniile de croaziere – printre care Carnival și Haimark – vor porni deasemenea către insulă.
Când vizitezi capitala, te simți de parcă ai păși într-o fotografie veche: fațade coloniale, decolorarte, și străzi pietruite, agitate de Forduri și Chevroleturi clasice. Cu toate acestea, s-au început pregătirile pentru o mare explozie turistică: vezi noul spațiu pentru artă multimedia și bar ”La Fábrica de Arte Cubano”, sau fă-ți check-in la unul dintre cele peste 30 de noi hoteluri printre care și ”Pullman Cayo Coco” de la Accor.