Există multe aplicații ce îți ușurează documentarea locurilor necunoscute, ce îți oferă tururi audio sau îți transformă fotografiile în vederi. Cele mai multe dintre ele sunt create pentru a-ți ușura călătoriile și pentru a te informa despre locurile vizitate.
LiveTrekker
Este o aplicație franțuzească, perfectă pentru cei ce adoră să se plimbe fără hărți, dar care mai târziu vor să vadă pe unde au trecut. Aplicația înregistează cât de departe ai mers, însă cea mai bună parte a ei este linia roșie pe care îți vei vedea traseul pe fiecare stradă, prin fiecare parc și la fiecare muzeu vizitat. Înainte de a pleca de la hotel, apasă pe butonul „tracker” și apoi pe „start”, iar când te vei întoarce vei avea o hartă detaliată, cu zoom (și cu satelit, ce îți permite să vezi copacii și obiectivele turistice) a locurilor străbătute. Toate acestea le poți vedea și pe calculator, și le poți împărtăși cu prietenii. Aplicația este gratuită.
Bravolol
Această aplicație îți oferă în cel mai scurt timp cele mai uzuale cuvinte de care ai nevoie în călătorii – „Mulțumesc”, „Cât costă?”, „O masă pentru două persoane, vă rog”. Majoritatea sunt disponibile în limbi străine și unele au și transliterație. Mai mult, poți scrie o frază, pe care aplicația o va citi în boxe, învățându-te astfel cum să o pronunți. Există o varietate destul de largă de limbi disponibile, printre care franceza, spaniola, chineza, vietnameza, portugheza, rusa și araba. Prețul: gratuit pentru categoriile de bază, 4.99$ pentru alte categorii, cum ar fi „condus” și „vizitare locuri turistice”.
Duolingo
Dacă vrei să te apuci să înveți o limbă străină, dar nu ai timp, bani, sau dispoziția de a sta la cursuri, o poți învăța în timp ce mergi la servici sau școală, sau în timp ce stai la coadă la supermarket. Aplicația transformă învățarea unei limbi străine într-un joc cu răspunsuri multiple, asortări de cuvinte și provocări de traducere. Dacă răspunzi corect, ca și într-un joc video, poți continua la următoarea categorie. Cursurile sunt disponibile în limbi cum ar fi spaniola, franceza, italiana, germana și portugheza. Aplicația este gratuită.
Applie iBooks
Aceasta este una dintre aplicațiile originale Apple pentru iPhone, ce este deseori ignorată. O librărie virtuală creată chiar de tine, îți permite să subiniezi pasajele preferate, să adaugi notițe sau prin apăsarea unui buton îți poți trimite – fie ție, fi prietenilor – citatele favorite și diferite pasaje in cărțile pe care le citești. Poți descărca un ghid turistic sau un raft întreg de cărți clasice ce le poți lua cu tine în vacanță. Poeziile lui Keats, Longfellow și Elizabeth Barrett Browning pot fi descărcate gratuit. Poți mări scrisul, și ai o opțiune de a întuneca ecranul – perfectă în cazul în care vrei să citești noaptea și partenerul tău doarme. Aplicația este gratuită, însă va trebui să plătești majoritatea cărților pe care dorești să le descarci.
NOAA Radar Pro
Această aplicație meteo are mai multe sonerii și sunete decât este nevoie, dar este mult mai exactă prin comparație cu altele de același gen. Este ușor să derulezi prin prognoza pe ore sau pe zile. Poți customiza aplicația să îți arate precipitațiile, vântul, viziblitatea și temperatura. Poți salva mai multe locuri pe care dorești să le verifici mai des. Aplicația de bază este gratuită, iar versiunea pro costă 1.99$, dar este fără reclame, are prognoza pe 7 zile (în loc de 3), are notificări pentru condiţii meteo severe şi un tracker pentru uragane.
Google Maps şi Google Translate
Uşor de utilizat, cu navigare vocală, Google Maps este printre cele mai bune aplicații cu hartă. Acum există și navigație offline, nu vei avea nici costuri suplimentare de roaming. Aplicația este gratuită. Google Translate poate fi utilizată în diferite feluri. De exemplu, poți apăsa butonul de fotografiere pe dispozitiv, și vei avea un meniu care îți va oferi traducerea fotografiei. Deasemenea, aplicația poate traduce cuvinte pe care le rostești, le scrii sau le desenezi pe ecranul smartphoneului, dar este și capabilă de a traduce în timp real o conversație dintre două persoane. Aplicația este gratuită.
XE Currency
Pentru unii oameni, conversiile sunt ceva foarte ușor. Pentru noi, ceilalți, există aplicații. XE Currency face updateuri în timp real, și poate afișa multiple schimburi valutare simultan. Aplicația este gratuită, cu o versiune pro de 2.29$ ce îți permite să urmărești mai multe schimburi valutare.
TripIt
Această agendă de călătorii permite membrilor să distribuie diversele hoteluri, zboruri, închirieri de mașini, concerte și emailuri de confirmare a restaurantelor către o adresă, primind în schimb un itinerariu digital. Mai impresionantă este capacitatea aplicației de a te alerta în legătură cu schimbările porților în aeroport, mai repede decât aplicațiile specifice pentru zboruri. Aplicația este gratuită, versiunea pro costând 49$ pe an, însă aceasta include alertele pentru rambursarea zborurilor, a locurilor și a taxelor.
OpenTable
Această aplicație foarte cunoscută și programul de recompense îți permite căutarea restaurantelor –mai mult sau mai puțin de lux, și rezervarea unei mese la acestea cu doar câteva clickuri. Utilizatorii primesc puncte pentru servirea mesei (o rezervare aduce în mod normal 100 de puncte), ce pot fi mai târziu schimbate pe discounturi la restaurantele ce fac parte din această aplicație, sau un card-cadou Amazon. Spre exemplu, cu 2000 de puncte poți beneficia de o reducere de 20$ la o masă sau de un card Amazon de 10$. Acestea se pot acumula, mai ales dacă faci rezervări destul de des, și în felul acesta poți afla și dacă restaurantele tale favorite sunt aglomerate sau nu. Aplicația este gratuită.
Uber
Indiferent dacă îți place sau nu compania, această aplicație ese indispensabilă în zilele ploioase sau în nopțile târzii când nu găsești nici un taxi. Și desigur, nu trebuie să îți faci griji dacă nu ai destui bani la tine, deoarece aplicația este conectată de cardul de credit. Costul: gratuită.