Travel Magazine

Învață să gătești preparate tradiționale

havenskitchen

Atunci când ai poftă de un anumit fel de mâncare pe care nu ai nici cea mai vagă idee cum se prepară, cel mai ușor este să comanzi acasă de la un restaurant cu specific. Poți rezolva această problemă foarte ușor – mâncând și mai sănătos astfel: învață cum să pregătești bucatele cele mai delicioase!

Înscrie-te la un curs de gătit pentru mâncărurile mai deosebite! În curând vei avea o întreagă carte de bucate internațională, și nu va mai fi nevoie să comanzi de la restaurantele Thailandeze sau Mexicane din propriul oraș.

Silom (Bangkok, Thailanda)

thai
Cu bucătari profesioniști, șarmanți și incredibil de distractivi, la această școală de bucătari vei petrece primul curs într-o piață, unde vei învăța despre diferitele ingrediente thailandeze, după care vei continua lecția în sala de curs, unde poți învăța să gătești supă tom yum, pad thai, curry verde, laab gai și tab tim grob (rubine în lapte de cocos) – și variantele vegetariene ale acestora.

Thai Farm (Mueand Chiang Mai, Thailanda)

Cam la 20 de minute de Chang Mai, poți găsi această școală, un loc excelent, educativ și distractiv unde îți poți petrece o după-amiază. Vei merge împreună cu colegii la un tur către piața Ruamchook și instructorii vă vor lăsa să explorați puțin.

La întoarcerea la fermă, aceștia vă vor explica despre diferitele ierburi și legume, și despre cum se culeg. Restul după-amiezei o vei petrece gătind și râznd cu grupa de bucătari în training.

De-a lungul zilei vei învăța cum să prepari 5 categorii de mâncare, cu trei selecții pentru fiecare dintre acestea – aperitive, curry și pastă de curry, felul principal, preparate cu tăiței, și desert. Iar înainte de a te duce înapoi la hotel, școala îți va oferi și o carte de rețete, care te va ajuta să re-creezi operele de artă culinară acasă la tine!

Casa Carmelita (Tlaxcala, Mexic)

post_display_cropped_open-uri20140108-31421-1o6gafj
Vrei să înveți să gătești cele mai bune preparate mexicane? La această școală vei învăța pregătirea preparatelor cu ardei poblano, cum ar fi sopa de tortilla, supa crema de chile poblano, tamales, tinga, sopes, pipian verde și pipian roja, mole poblano, chipotles en conserva, ensalada de nopalitos, și multe altele!

La sfârșitul cursului, vei primi o diplomă, un fișier plin de rețete și vei avea o înțelegere mult mai complexă a bucătăriei, culturii și istoriei mexicane.

Santa Fe (Santa Fe, New Mexico)

Școala de bucătari Santa Fe s-a mutat recent în centrul orașului, într-o clădire mai încăpătoare. Tabăra organizată de aceștia (Southwest Culinary Boot Camp), ce durează trei zile, se bazează pe rețete ce folosesc cele „trei surori” tradiționale: porumbul, fasolea și dovleceii. În cadrul cursurilor, se fac excursii la restaurante unde vei învăța să faci și pastă de ardei iute!
Barcelona Cooking (Barcelona, Spania)
Învață cum să prepari bucate tradiționale, dar și noi variații ale vechilor mâncăruri favorite cu bucătarii de la Barcelona Cooking.
Înscrie-te pentru un curs seral de gătit și învață să prepari mâncăruri ca paella cu fructe de mare și Crema Catalana (versiunea catalană a cremei de zahăr ars), dar și alte bucate locale cu ingrediente de sezon, luate de la faimoasa piață Boqueria. Dacă vrei să înveți și despre cum să alegi cele mai bune ingrediente, nimic nu te oprește să mergi cu bucătarii-instructori la vânătoarea de ingrediente în La Boqueria.

Enrica Rocca (Veneția, Italia)

enrica2
Enrica Rocca este genul de instructor ce îți va da peste cap ideile pe care le aveai despre gătit. Desigur, ea urmează în linii mari o rețetă, dar nu una scrisă. Principalul său obiectiv, ceea ce vrea ca tu să reții este următorul lucru: cum să înveți să gătești din plăcere, cum să cauți cele mai bune ingrediente, unde și cum le poți găsi.

Cursul este predat în casa ei, în superbul cartier Dosoduro din Veneția. Vei învăța să cureți peștii de solzi și să faci un risotto perfect, în timp ce vei savura vinul Prosecco, iar mediul va fi mai mult unul frățesc decât unul didactic.

Este o modalitate de a învăța mult mai relaxat decât într-o academie rigidă de bucătari. Poți face rezervări pentru cursuri de o zi sau de jumătate de zi. Cursurile pentru toată ziua includ o călătorie în piața Rialto din Veneția, unde vei găsi și pește și alte produse, iar Enrica îți va arăta cum să alegi ingredientele.

Plimbarea în sine este superbă, și pe drum vă puteți opri la câteva dintre cafenelele și barurile ei preferate unde puteți bea un șpriț sau puteți ronțăi snacksuri înainte de a vă întoarce în apartamentul ei unde veți găti cele mai delicioase mâncăruri!

Flavours of Fiji (Insula Denarau, Fiji)

fiji
Școala de bucătari Flavours of Fiji îți oferă o pauză delicioasă atunci când te-ai săturat de plajă, cu cursurile sale ce includ „Festine din Fiji”, „ Thali Indiene” și „Dulciuri Tropicale”, pe lângă cursurile speciale pentru copii.

Lecțiile de jumătate de zi sunt limitate la 10-12 studenți, și prezintă fructe de mare de sezon, recolte din rădăcinoase și produse locale, în timp ce învață și o serie exotică de mâncăruri din curry în stilul tradițional, sosuri condimentate, preparate acasă, sucuri tropicale proaspete și dulciuri locale.

Este important să menționăm faptul că în Fiji există un procent foarte mare al populației indiene, ceea ce face ca tradițiile culinare ale acestora să fir un element reprezentativ al bucătăriei locale.

Red Bridge (Hội An, Vietnam)

Se pare că apar din ce în ce mai multe școli de bucătari în Hoi An – și majoritatea acestora oferă și un fel de tur al pieței care te va familiariza cu modul de operare al piețelor, dar care îți va clarifica și multe întrebări despre fructele și legumele diferite, care te derutează.

Ceea ce face ca această școală să fie diferită de altele este că instructorii te vor duce la piață cu o veche bărcuță încă de la școală. Drumul durează aproximativ 20 de minute, timp în care vei putea întreba tot ce îți dorești – de la informații legate de mâncare până la explicații asupra modului de viață pe râu sau cultura vietnameză.
Red Bridge au și propria grădină cu verdețuri și cetre în spațiu deschis, la marginea râului.

Un bucătar îți va arăta cum se prepară un anumit fel de mâncare, după care te va lăsa să încerci și tu. Apoi, veți lua prânzul din propriile preparate. După-amiază poți rămâne în continuare la școală și te poți relaxa în piscină după prânzul copios. Vei primi și rețetele învățate acasă, ca să îți poți uimi prietenii cu noile abilități!

Frijol Feliz (Antigua Guatemala, Guatemala)

fri
Tamales sunt ingredientele din inima bucătăriei din Guatemale, mai ales în preajma sărbătorilor. Pentru a face tamales umplute vom folosi porumb, carne de porc și chilli roșu, după care, acestea se împachetează în coajă de banană, lucru care le va oferi o savoare de plante.

Printre preparatele pe care vei învăța să le gătești aici se numără tamales de porc, fasole neagră, orez de Guatemala, tortillas din porumb sau un tip de banane umplute cu fasole neagră și ciocolată neagră.

Bucătarul șef este foare răbdător și prietenos, și te va învăța și câteva cuvinte în spaniolă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *