Mic, mediu, mare, creţ sau pletos, animalul tău de companie îţi poate transforma vacanţa într-o experienţă cu totul aparte. Nu pentru că ar fi mai entuziasmat decât tine sau pentru că nasul l-ar duce în locuri pe care ţie ţi-ar fi fost imposibil să le găseşti, ci pentru că instinctul său natural funcţionează înzecit mai bine. Nu-şi face planuri, nu-şi face griji, nu măsoară timpul şi nici nu poartă supărare. Se gudură, îşi urmează instinctul şi ia lucrurile aşa cum vin. Pe scurt, trăieşte, simte şi se bucură de fiecare moment. Iată câteva tipsuri de vacanţă pe care să le înveţi de la câinele tău:
1. Oricine îi poate fi prieten
Salută străinii. Fii interesat şi interesant. Invită un prieten nou să ţi se alăture unei sticle de vin. Invită-l la masa ta, descopera-l şi bucură-te de simpla lui prezenţă. Motivul? De ce trebuie să fie unul? Chiar dacă nu primeşti un os, ai cunoscut un comportament nou, o gândire nouă şi te-ai bucurat de altceva.
2. Fiecare persoană e uimitoare
Fiecare loc e original, fiecare moment e fantastic! Curiozitatea lor este atât de mare, încât entuziasmul se simte la fiecare pas. Oriunde mergi găseşti ceva nou, alte mirespe şi alţi oameni de care să te bucuri. Trebuie doar să îţi doreşti asta.
3. Încearcă mâncarea locală oriunde te-ai duce
Mănâncă orice găseşti (comestibil, bineînţeles): peşte, pâine, insecte, salată de orez, hákarl, pacheţele, pui picant (chiar dacă-ţi face rău la stomac), brânză de capră, sushi, jambon, filet mignon, sardine, friptură, friptură, friptură… şi iar friptură. Niciodată nu are acelaşi gust. Ştie bucătarul de ce
4. Hainele nu sunt atât de necesare pe cât crezi
Lasă aerul să-ţi atingă pielea! Ce-i drept, nu putem umbla în pielea goală, dar putem renunţa la asortări şi la artificiile fashion. În vacanţă, îmbrăcămintea înseamnă comoditate, nu etichete şi aspect.
5. Fii maestru în „am o faţă simpatică”
Pe scurt, zâmbeşte des. Începe cu exerciţiul în faţa oglinzii. Zâmbetele atrag zâmbetele, iar oamenii vor fi mai prietenoşti oriunde te-ai duce. Lasă-ţi bgajul cu griji şi probleme acasă, este o experienţă nouă care ţi-ar putea schimba modul de gândire.
6. Fă pipi pe orice felinar
Din moment ce eşti departe de casă şi nu ai prieteni cu care să te întreţii, trăieşte aventura la maxim. Îndeplineşte-ţi toate dorinţele, uită de trecut şi fă pipi peste tot (…la figurat, bineînţeles). Lasă oamenii să ştie cât de simpatic şi plăcut eşti, făcând lucrurile aşa cum îţi plac, cum le simţi…
7. Nu eşti niciodată prea bătrân
Există câini în vârstă de 15 de ani, în fiecare parc. Poate unii sunt infirmi, surzi sau orbi, dar ce? Ei încă se plimbă, gudură din coadă şi îşi petrec timpul cu tineretul. Şi, peste toate, încă-şi încearcă norocul la siluete sexy. Uită de vâstă! Niciodată nu e prea târziu să explorezi cealaltă parte a lumii.
8. Înveseleşte-i pe cei din jurul tău
Nu trebuie să te guduri ca un căţel, ci să fii destins. Să te bucuri de atmosferă şi să socializezi cu cei din jurul tău. Probabil ştii o limbă străină şi glume din toată lumea. Astfel că, în orice loc te-ai afla, îi vei simţi pe cei care ţi se asemamănă şi cu care te vei înţelege bine. Ţine binte, cine se aseamănă, se place – iar câinele tău o ştie cel mai bine.
9. Urmăreşte-ţi instinctele canine
Nu mai gândi… doar fă. Trezeşte-te dimineaţă fără niciun plan şi improvizează. Viaţa este o junglă sălbatică plină cu câini, pisici şi păsări. Câinii aleargă, latră şi urmăresc trasee. Câinii nu-şi fac griji privind programul galeriilor de artă sau a lucrurilor pe care TREBUIE să te facă până la terminarea vacanţei. Iar aceste lucruri te fac să te simţi liber în toate privinţele. Iar când eşti liber, zâmbeşti, trăieşti şi te bucuri de lucrurile simple, înviorându-i şi pe cei din jurul tău! Grecesc cumva?