Travel Magazine

Turcia este a șasea destinație de turism medical din lume

Oficial, Turcia este a şasea cea mai populara destinaţie din lume privind turismul medical. În ultimii cinci ani, calitatea serviciilor medicale turceşti a devenit tot mai apreciată la nivel internaţional, ţara înregistrând astăzi o creştere semnificativă a bolnavilor care optează pentru diagnosticare şi tratament în Turcia. Piaţa medicală a crescut cu o viteză uluitoare, iar ministrul sănătăţii speră ca Turismul Medical din Turcia să câştige 29 milioane de dolari până în 2023. Până la finele anului 2014 este anticipată o creştere a pieţei de 15-20%.

Datorită interesului actualului guvern privind Turismul Medical, spitalele private vor deţine un număr şi mai mare de facillităţi moderne. Aceste standarde îmbunătăţite constant vor aduce şi mai mulţi vizitatori internaţionali în sistemul medical, spune Cevat Şengül, secretarul general al Asociaţiei Spitalelor Private din Turcia. Serviciile oferite au un standard ridicat și acoperă o varietate de tratamente ce are ca scop creşterea numărului de vizitatori în această destinație.

Alternative mai ieftine şi mai bune faţă de vest
Cu cheltuieli greu de suportat în vest, Europenii şi Americanii caută alternative mai ieftine şi mai bune privind serviciile medicale. Iar Turcia are grijă să ofere tratamente avansate la preţuri destul de rezonabile. Spitalul Universitar de Cercetare Credința din Turcia primeşte aproximativ 3.000 de pacienţi în fiecare an, din 15 ţări diferite. Ca punt forte, Turcia nu are doar atenţia privin nevesităţile medicale ale pacienţilor săi, ci şi buna comunicare între bolnavi şi medici, oferind traducători din 13 limbi diferite. Pacienţii din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Republica turcă, statele din Golf și din Balcani, vizitează ţara în număr mare. Grupul de spitale Medical Park primeşte anual pacienţi din 129 de ţări diferite, iar numărul acestora continuă să crească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *