Travel Magazine

9 sfaturi practice pentru camping cu hamacul

camping-hamac-art

Camping cu hamacul? Când spui hamac, gândul îți zboară la băieții cu guler albastru, relaxați pe o plajă pustie, legănându-se în bătaia vântului la umbra unui palmier. O, da…și cu un coctail în mână. În astfel de contexte, hamacul pare un lux. Un lux al relaxării pe care, deși îl putem experimenta cu toții, puțini dintre noi o fac. Hai să rupem un pic monotonia vacanțelor și regulile sociatății și să încercăm un camping cu hamacul! Se pretează oricărei destinații. Așa că, de ce nu le-am putea combina pe amândouă? Iată 9 sfaturi pentru camping cu hamacul, la înalțime.

Sfat 1 – Alege-ți hamacul cu înțelepciune

Există două tipuri principale de hamac: simetrice și asimetrice. Hamacetele simetrice sunt probabil cele mai apropiate de ideea noastră de hamac de curte. Cu toate acestea, în timp ce agățatul de jos ar putea fi distractiv o perioadă, ai vrea să-ți petreci o noapte întreagă cu spatele în formă de arc. Probabil că nu… Tot mai mulți iubitori de hamac susțin că dormitul cu un spate mai drept este o opțiune mai bună. Tocmai de aceea, ar alege un hamac asimetric. Cu toate acestea, alegerea nu ține întocmai de simetric sau asimetric. Trebuie să te simți confortabil în el. Testează-le pe amândouă înainte de a cumpăra unul și vezi în care ți-ai putea petrece o noapte întreagă.

Sfat 2 – O „armă” contra insectelor!

Da, dormitul în aer liber este o aventură frumoasă…dacă știi să o organizezi. În primul rând, ai grijă la insecte. Indiferent că alegi marea, muntele, lacul sau câmpia, la lăsarea serii roiurile de insecte vor zbura deasupra și în jurul tău. Iar riscul de a fi ciupit și de a nu dormi toată noaptea este mare. Ia-ți o plajă de insecte special pentru hamac și un spray testat înainte. Multe hamace de camping vin cu o plasă de țânțari încorporată. Însă verifică înainte de ieși cu el în lume.

Sfat 3 – Asigură-ți căldură

Dormitul afară, în hamac, nu e chiar floare la ureche nici vara. Este o experiență un pic mai grea decât să dormi pe pământ. Stând în hamac, aerul trece atât sub tine, cât și deasupra ta. Astfel, riscul de a simți o răcoare mai puternică sau de a „te trage curentul” este mai mare. Poți opta pentru o pătură de mylar, care să te ajute la captarea căldurii corpului. Este ieftină, ușoară și, dacă o pui sub tine, îți va reflecta căldura corpului înapoi.

Sfat 4 – Evită înțepenirea prin… înghețare!

Nu, nu ne-am gândit că ai vrea să mergi în Islanda la camping cu hamacul, dar înțepenirea prin îngheț este un fenomen des întâlnit la camping cu hamacul. Se întâmplă când te trezești tremurând noaptea simțindu-ți spatele ca un bloc de gheață. Nu sună plăcut, dar are sens. În hamac, spatele este deosebit de vulnerabil la frig. Pe lângă o pătură de mylar, vei avea nevoie de un tampon de dormit. Caută unul „în formă de mumie” – cu muchii rotunjite, mai degrabă decât forma obișnuită dreptunghiulară. Se potrivește mai bine în hamac.

Sfat 5 – Pregătește-te de ploaie

Te-ai gândit la asta? Probabil că nu. Și la tropice există șanse să plouă, darămite în Europa? Ia-ți un Tarp – Tenda pentru hamac. Este un accesoriu cu multiple întrebuințări, conceput pentru camping cu hamacul sau cu cortul.

Sfat 6 – Cum să-l atârni

Pare simplu, dar nu-i chiar așa. Nu te lăsa păcălit de tutorialele rapide sau de mișcările din filme. Uită-te la tutoriale pe Youtube și încearcă să ți minte cum să agăți un hamac. Nu de alta, dar să nu te trezești că nu ai semnat sau nu îți merge net-ul și să treci de la hamac la răcoarea pământului… În primul rând, selectează doi copaci pe care să agăți hamacul. Ei ar trebui să fie la aproximativ 12-15 de metri distanță și să permită liniilor hamacului să se încline până la un unghi de 30 de grade. Acest lucru ar trebui să lase partea inferioară a hamacului la aproximativ 30-46 cm deasupra solului. Destul de mic încât să nu te lovești prea tare în cazul în care n-ai agâțat cum trebuie hamacul.

Sfat 7 – Curelele contează

E timpul să trecem la tehnică. Curelele determină „întinderea” pe care o va avea hamacul (medie deoarece prea multă întindere ar putea duce la cădere), tipul de arbori potriviți ca ancore și chiar cât de ajustabil este hamacul. Investiția în centuri de înaltă calitate pentru hamac este crucială. Confortul, durabilitatea și greutatea sunt principalele criterii.

Sfat 8 – Dacă nu reușești din prima…

Pentru unii, trecerea la camping cu hamacul este un succes din prima. Pentru alții, acomodarea durează. Așadar, dacă nu reușești din prima, nu te îngrijora. Iar dacă somnul nu este cum te-ai așteptat, fii răbdător. Durează ceva timp să te obișnuiești cu poziția și mișcarea. E ca mersul pe bicicletă. Îți vei controla toate mișcările involuntar.

Sfat 9 – Distrează-te!

Este o experiență nouă! Ești acolo în natură, învârtindu-te între doi copaci. Ce ar putea fi mai bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *