Travel Magazine

7 aplicații cu care poți învăța o nouă limbă străină

Vacanța peste hotare e mai distractivă dacă știi câteva cuvinte sau fraze din limba locală. Chiar dacă îți pare greu de crezut, acum, orice limbă străină poate fi ușor de învățat. Există aplicații și site-uri remarcabile, care te ajută să înveți rapid chiar și chineza. A vorbi limba locală – sau cel puțin a ști expresiile/frazele de bază – este un avantaj uimitor în a descoperi adevărata cultură a destinației. În țări unde engleza nu este la putere, și chiar și acolo unde este, este esențial să știi câteva cuvinte sau fraze în limba locală pentru a intra în pielea și în ritmul de viață al localnicilor.

Pentru o carte de fraze ușor de folosit, care să te învețe lucrurile de bază, încearcă aplicația Fodor’s Travel Phrase (funcționează pe iPhone și iPad). Aici vei găsi fraze de uz zilnic, cu pronunție înregistrată, în 22 de limbi globale. Dacă însă vrei să știi mai mult de „Mulțumesc” și „Unde e banca” vei avea nevoie de aplicații și site-uri care să-ți dea o mână de ajutor. Așadar, data viitoare când îți plănuiești vacanța peste hotare, oriunde în lume, ia în considerare vorbitul limbii locale, cu ajutorul acestor aplicații și site-uri de învățarea limbilor străine.

DUOLINGO
Incredibil de bine structurat și user-friendly, Duolingo este un site gratuit care te învață limbi străine, printr-un amestec de citire, scriere, ascultare și vorbire. Aplicația poate fi descărcată gratuit și este de mare ajutor chiar și în timpul vacanței. În prezent, site-ul oferă instruire în limba spaniolă, franceză, germană, italiană, portugheză (braziliană), olandeză, irlandeză, daneză și suedeză. Dacă te simți ambițios, poți învăța mai multe deodată, fără costuri suplimentare.

LIVEMOCHA
Dacă vrei să interacționezi cu vorbitori nativi ai diferitelor limbi străine, încearcă Livemocha, o aplicație care oferă lecții în peste 35 de limbi. Pe această platformă, cititul, vorbitul, scrierea și ascultatul sunt studiate separat, în lecții bine structurate. Participarea la nivel premium nu este gratuită, dar poți câștiga credite pentru lecții oferind tutoriale pentru alți utilizatori. De asemenea, Livemocha permite utilizatorilor să acceseze cursurile sau cărțile virtuale în sesiuni online.

BUSUU
Cu o comunitate internațională, cu peste 40 de milioane de vorbitori nativi înregistrați, Busuu lasă tot greul pe eforturile participanților de a se învăța unii pe alții. La lecțiile pentru începători se învață cuvinte și fraze noi, iar la avansați ele înseamnă răspunsuri la întrebări, verificate de vorbitori nativi ai limbii respective. Dialogurile, exercițiile de scriere și înregistrările audio sunt, de asemenea, parte din amestec, însă lecțiile superioare de gramatică, tutorialele și fișierele PDF imprimabile sunt disponibile doar dacă ești membru plătitor. Cu toate acestea, lecțiile gratuite sunt disponibile on-the-go prin aplicații Busuu. Site-ul ofera instruire în limba spaniolă, germană, franceză, italiană, portugheză (braziliană), rusă, poloneză, turcă, arabă, japoneză și chineză.

LIVING LANGUAGE
Dacă ești hotărât să înveți, ia în considerare un curs online la Living Language, unde ai între 20 de limbi. Disponibille într-o varietate de costuri și perioade, lecțiile combina vocabular, gramatică, note culturale și conversații audio. Jocurile, puzzle-urile și tutorialele cu vorbitorii nativi sunt alte caracteristici populare ale programului, care oferă și aplicații pentru iPhone și iPad. Dacă nu vrei să plătești pentru un curs, secțiunea „Free Resources” oferă o varietate de PDF-uri specifice limbii, utile pentru turiști și pentru oricine care vrea să-și construiască un vocabular complex, într-o limbă pe care a mai studiat-o.

BBC Languages
În secțiunea „Quick Fix”, BBC Languages prezintă fraze utile în peste 40 de limbi, dar site-ul stă foarte bine la lecțiile cuprinzătoare oferite în șapte limbi străine: franceză, germană, spaniolă, italiană, greacă, portugheză și chineză. Pentru a studia aceste limbi, site-ul te obligă să completezi teste de evaluare ca să identifice nivelul la care te afli: începător, intermediar sau avansat. În urma acestor evaluări, site-ul îți oferă puzzle-uri și PDF-uri necesare nivelului la care te afli. Lecțiile video sunt cea mai valoroasă componentă a site-ului, unele similare fiind extrem de greu de găsit gratuit în altă parte.

Gina Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *