Travel Magazine

13 cele mai înfricoșătoare locuri de pe Planetă

cele mai înfricoșătoare locuri

O ține Halloween doar o zi în octombrie, dar pentru pasionații de flme și vacanțe horror, el nu se termină niciodată! Pentru ei ne oprim astăzi la cele mai înfricoșătoare locuri de pe Pământ. 13 la număr! Nu, nu sunt case bântuite sau hanuri fermecate , ci cele mai înfricoșătoare locuri de pe Pământ, care te sperie de moarte. Începând de la catacombele din Paris, cu oasele a peste 6 milioane de schelete, trecând prin Insula Păpușilor din Mexico City și până în Pădurea Aokigahara, întregul traseu este o călătorie horror, care te trece prin cele mai bântuite și înspăimântătoare peisaje și legende. Curios pe unde te trimitem? Ține lumina aprinsă. Destinațiile de mai jos nu sunt pentru cei slabi de inimă.

Insula Păpușilor din Mexico City

Un adevărat loc „de groază”. La sud de Mexico City, înconjurată de canalele Xochimilco, se află o mică insulă, cu o istorie întunecată. Îngrijitorul tărâmului, um mexican pe nume Don Julian Santana Barrera, a descoperit aici cadavrul unei fete tinere, care s-ar fi înecat în apele adânci. A doua zi, el a găsit în apă o păpușă și a fost convins că este jucăria fetiței dispărute. A luat-o și, pentru ca spiritul fetei să fie liniștit, a umplut copacii insulei cu păpuși. Până în ziua morții sale (aum aproximativ 14 ani), bărbatul era convins că fantoma fetiței bântuie insula împădurită dintre canale. El susținea că, noaptea, aude strigăte înfricoșătoare. Astăzi, copacii insulei sunt plin de păpuși înfricășătoare, desprinse parcă dintr-un fil de groază. Dacă ai văzut recent Chucky, nu te duce. Mai ai răbdare câteva săptămâni.

Castelul Salt în Irlanda

Acest castel irlandez i-a înspăimântat pe oamenii care i-au trecut pragul încă din secolul al 15-lea, când un preot a fost ucis brutal în propria sa capelă de fratele său, în fața familiei lor. Pe lângă porecla de „Capela Sângeroasă”, în zonă circulă zvonuri care sugerează că întregul palat este bântuit de o colecție de spirite înfricoșătoare, inclusiv unul cunoscut ca Elemental. Una dintre cele mai stranii caracteristici ale castelului este „oubliette” sau holul crimei – unde prizonierii au fost lăsați să moară.

Sicrie agățate de Sagada în Filipine

Turiștii ajunși în Sagada, în zonele muntoase din Filipine, se bucură de priveliști care-ți taie respirația: dealuri frumos terasate, frunze luxuriante și… sicrie agățate, la propriu, de diferite părți ale unei stânci. În loc să-și îngroape morții, localnicii Igorot cred că părăsirea „lădițelor” deasupra solului permite trecerea mai ușoară spre cer (păstrând, totodată, mortul în condiții de siguranță de inundații și animale sălbatice). Cum Igorot nu se tem de moarte, cum mulți dintre noi o fac, membri ai tribului obișnuiesc să își sculpteze cu ciocanul propriile coșciuge… pentru când o avea să moară.

Dealul Crucilor din Lituania

La periferia Siauliai, în nordul Lituaniei, se află un afloriment de rău augur, plin cu numeroase cruci, mari și mici, simple și ornate. Dealul Crucilor a început în urma unei revolte împotriva țarului rus, care a lăsat în urmă sute de morți. Rudele rebelilor uciși nu au mai găsit cadavrele apropiaților și în loc de înmormântare, au lăsat cruci, pentru a marca trecerea în neființă a celor dragi. În timpul regimului comunist, când religia era interzisă, tradiția a continuat, oamenii venind aici pe timp de noapte pentru a-și plânge pierduții și a se ruga pentru ei. Astăzi, situl are peste 200.000, alături de rozarii, imagini ale sfinților și rugăciuni scrise de mână. În ciuda sentimentelor Papei că Dealul Crucilor era un loc pentru speranță, pace, iubire și sacrificiu, locul este destul de straniu. Mai ales dacă îndreznești să-l vizitezi noaptea, când o fac și localnicii.

Poveglia în Italia

Când ciuma a început să răspândească prin Veneția, guvernatorii au decis să bage în carantină victimele, ducându-le pe mica insulă Poveglia, în laguna venețiană. Se estimează că, între 1793 la 1814, ciuma a ucis pe această insulă în jur de 160 de mii de oameni. Între 1922-1968, Poveglia găzduit, de asemenea, un spital de boli mentale și se zvonea că psihologul șef a torturat și a ucis mulți dintre paciuenții săi. În cele din urmă, el a înnebunit și s-a aruncat din clopotnița insulei. Legendele spun că nu căderea l-ar fi ucis, ci ceața fantomatică ce l-ar fi rostogolit și ștrangulat.

Pădurea Aokigahara din Japonia

Din 1950, peste 500 de oameni s-au dus la poalele muntelui Fuji pentru a se sinucide. Una dintre legende spune că printre copaci deși și umbrele întunecate ale pădurii Aokigahara umblă demoni și duhuri rele, care îi ademenesc pe cei slabi de înger. O alta spune că copacii sunt cei care au absorbit toată energia malefică. Pe măsură ce numărul morților continuă să crească, autoritățile locale au luat măsuri și au umplut pădurea Aokigahara cu pancarde pe care scrie „Alege viața, nu moartea”.

Sanctuarul Tophet din Tunisia

Romanul istoric Diodor redă povestea înfiorătoare a cartaginezilor care și-au ucis proprii copii, ca sacrificii pentru zei. Până ce au descoperit Sanctuarul Tophet, umplut cu mii de oase mici, istoricii au fost de părere că romanul reprezenta doar o propagantă anti- cartaginezi. La fel și arheologii, care s-au arătat reticenți la crimele părinților, însă dovezile scoase la suprafață de-a lungul vremii, au evidențiat ipoteza crimelor. Mai mult, legenda spune că familiile bogate cumpărat copii de la săraci, pentru a le satisface zeilor setea de sânge. Astăzi, Sanctuarul Tophet are peste 20.000 de urne ce conțin cenușa unor copii mici, de până în 4 ani. Viiztatorii mai curajoși din fire pot străbate labirintul Sanctuarului.

Orașul morților în Dargavs, Rusia

În statul Osetia de Nord, în apropiere de granița Rusiei cu Georgia, se află un sat fermecător, cu case de piatră modeste, ce răsar chiar la poalele dealurilor. Cunoscut sub numele de orașul Dargavs, acest cătun idilic, așezat pe-o creastă de munte din Caucaz, este casa celor morți. Locuintele sunt, de fapt, cripte umplute cu oasele locuitorilor orașelor din împrejurimi, îngropați cu toate hainele și obiectele personale. Cunoscut și sub numele de „City of the Dead” (Orașul morților – titlu care datează din secolul al 14-lea), localnicii avertizează că turiștii care vizitează această necropolă sunt blestemați. Așadar, gândește-te bine înainte de a te îndrepta spre Dargavs.

Catacombele din Paris

Mult sub străzile Orașului Luminii sunt peste 200 de mile de tuneluri subterane, pline cu oasele francezilor decedați. Catacombele au fost construite după ce toate cimitirele pariziene deveniseră arhipline cu morminte și mausolee, iar oficialii orașului au luat decizia de a îngropa morții în subteran. Se spune că în catacombe se odihnesc între șase și șapte milioane de suflete. Craniile lor sunt stivuite în grămezi ordonate, însă doar o mică parte din labirint este deschisă publicului – Denfert-Rochereau Osuar. Însă, pe cât este de mică, pe atât este de înfricoșătoare.

Sedlec Ossuary în Republica Cehă

O biserică mică, gotică, în Sedlec, în apropiere de Kutna Hora din Republica Cehă, găzduiește oasele a 40.000 de oameni, care, pe timpul vieții, au vrut să-și asigure ascensiunea rapidă la Viața de Apoi. Un sculptor local a fost angajat să realizeze din oasele oamenilor candelabre, preșuri, sfeșnice și chiar și un strat de arme, transformând Osuarul Sedlec într-o operă de artă macabră. Într-un mod aproape festiv, ghirlande de cranii atârnă astăzi din tavanul bisericii, mai ceva ca într-un film horror. Nu fi surprins, însă. Nu este singura biserică din lume cu astfel de „ornamente”. Vizitează Vizita Capela Oaselor (Capela de Ossos) din Evora, Portugalia, care conține oasele de 5.000 de călugări și are două corpuri (unul de copil), agățate de tavan.

Muzeul Genocidului Tuol Sleng din Cambodgia

În timpul războiului sângeros din Cambodgia, Khmer Rouge a transformat o fostă școală din Phnom Penh într-o închisoare, unde aproximativ 20.000 de oameni au fost torturați sau uciși. În închisoarea secretă a revoluționarului Pol Pot, oamenii capturați în război erau torturați ca să mărturisească cimele pe care nu le-au comis sau forțați să dea vina pe cineva. Acum închisoarea are a căpătat o treia viață – ca Muzeul Genocidului Tuol Sleng, unde vizitatorii îi pot omagia pe decedați. Muzeul amintește turiștilor că trebuie să învețe din trecut – iar fantomele despre care se spune că bântuie locul ajută la această misiune.

Cimitirul Chauchilla din Peru

Oamenii Nazca din Peru și-ar fi îngropat morții îmbrăcați complet în culori vii, așezându-i într-un mormânt din noroi și cărămidă, pentru călătoria spre lumea de dincolo. În 1920, arheologii au descoperit mumii incredibil de bine conservate, care umplu acum Cimitirul Chauchilla. Deși acestea au peste 1000 de ani, multe au păr, piele, dinți și îmbrăcăminte intacte. Mumiile stau în poziție verticală, cu craniile și cu ochii goi ațintiți parcă la vizitatori. De-a lungul anilor, hoții de morminte au dezgropat morminte și au furat diverse bunuri, împrăștiind rămășițe umane de-a lungul sitului. Dacă te încumeți să vizitezi Cimitirul Chauchilla, ai grijă pe unde… sau pe cine calci.

Stanley Hotel din Colorado

O noapte înfricoșătoare la Hotelul Stanley a servit ca sursă de inspirație pentru povestea de groază a maestrului Stephen King – „The Shining”. O poveste transformată ulterior în film de groază, de Stanley Kubrick. Încă de la debutul filmului, în 1980, pasionații de horror au pășit pragul acestui hotel, cu speranța de a găsi spiritele primilor proprietari ai hotelului – Flora și F.O. Stanley. Iar cu construcția unui labirint în subsolul clădirii, aspectul înfiorător al hotelului este complet! Așadar, dacă te regăsești printre turiștii dornici de senzații tari, hotelul găzduiește târziu în noapte investigații de paranormal și oferă pachete de aventuri cu fantome, conduse de experți în supranatural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *