Emirates îşi menţine decizia de anulare a zborurilor spre Africa de Vest din cauza epidemiei Ebola. Emirates, cea mai mare companie aeriană din lume, pentru traficul internațional, rămâne singurul transportator de top care refuză să survoleze Africa de Vest din cauza epidemiei mortale Ebola, în timp ce operatorii rivali zboară cu controale medicale sporite. În weekend, Emirates a suspendat zborurile spre Conakry în Guineea, una dintre cele trei state grav afectate de epidemie, compania anunţând că aşteaptă noi îndrumări din partea autorităţilor de sănătate, inclusiv din partea Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) susţinute de guvernul SUA.
Air France impune reguli speciale
Printre operatorii de transport aerian, cu cea mai mare expunere la regiune – Air France, British Airways și Brussels Airlines, care însă îşi continuă zborurile verificând turiştii înainte de plecare. Air France, care survolează deasupra celor mai multe regiuni din Africa de Vest, a impus reguli speciale pentru transportul persoanelor internate în Conakry și Freetown, capitala Sierra Leone.
„Pasagerii trebuie să completeze un chestionar la intrarea în salonul aeroportului, unde le este luată şi temperatura. Dacă nu prezintă simptome de boală, turiştilor li se cere doar cartea de îmbarcare”, a declarat operatorul de transport cu sediul în Paris, într-o declarație emisă luni.
Peste 1.440 de persoane infectate
În luna martie, focarul Ebola a infectat cel puțin 1.440 de persoane, omorând 826 – arată cea mai recentă analiză a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Emirates a declarat luni că va evalua planurile privind zborurile spre Africa de Vest, n prin prisma datelor oferite de OMS și CDC. În timp ce primul a sugerat că riscul de infectare cu virusul Ebola este minim și nu protecţia suplimentară nu este utilă, CDC a emis un nivel-trei de avertizare împotriva călătoriilor spre orice zonă din Guineea, Sierra Leone sau Liberia, statele afectate de boală.
Gina Rotaru