Travel Magazine

10 mituri de călătorie pe care nu ar trebui să le crezi

Indipendant-Travel1-2000x1250

Există câteva lucruri ce pot sta în calea unei vacanțe reușie – de la efectele decalajului orar până la bariera de limbă. Aici ai 10 mituri legate de călătorii pe care nu ar trebui să le crezi!
1. Efectele decalajului orar sunt cauzate de lipsa somnului
Cam orice alt lucru poate fi responsabil pentru aceste efecte, dar nu lispa somnului. Desigur, fiecare persoană este afectată diferit de această schimbare, însă trecerea prin diferite fusuri orare este cauza principală a tulurărilor organismului. Aerul uscat în timpul zborului, presiunea în cabină, lipsa aerului curat, și anumite alimente sau băuturi sunt factori ce contribuie la apariția efectelor decalajului orar.
Chiar și starea unei persoane înaintea unui zbor poate fi o variabilă ce poate determina cum se va simți acea persoană la finalul zborului. Dacă exersezi, te odihnești bine, nu ești mahmur și rămâi relativ calm, te vei simți mai bine la sosire.
2. Călătoria în grup nu oferă o experiență „autentică”
m911ls1ki7nsam
Deseori adevărul acestei fraze este tocmai opusul, dacă alegi corect compania cu care vei călători. Multe dintre companiile ce organizează tururi pentru grupuri oferă experiențe unice, realizate prin voluntariat și dorința de refacere a locurilor vizitate, oferind astfel mai multe comunității. Aceste călătorii pot fi uneori mai scumpe, dar îți vor oferi un sentiment plăcut știind că banii plătiți pe această călătorie vor fi folosiți de comunitățile ce au nevoie de ei, și nu vor ajunge la corporații bogate sau guverne corupte.
3. Călătoria în străinătate nu este sigură
Deși evenimentele recente din jurul lumii au cauzat neliniște în privința călătoriilor internaționale, mai ales în anumite regiuni ale lumii, șansele întâmplării unui atac terorist în destinația unde mergi și în timpul călătoriei sunt incredibil de mici. Este important să continuăm explorarea tuturor locurilor uimitoare din această lume și acum, așa cum am făcut-o dintotdeauna.
4. Este prea scump
Multe persoane susțin că este mult prea scump să călătorești. Desigur, zborurile și camerele de hotel pot fi destul de costisitoare, dar există alternative dacă vrei într-adevăr să călătorești. Încearcă să folosești o companie aeriană low-cost pentru distanțe mai mici, și ia în considerare găzduirea în comun pentru destinațiile unde îți vei petrece și noaptea.
travel1
Și chiar dacă nu vrei să faci acest compromis și să renunți la luxul hotelurilor și al zborurilor, în majoritatea orașelor mari poți găsi diverse activități ce pot fi realizate gratis sau pe foarte puțini bani, mai ales pentru călătorii seniori și pentru studenți, care beneficiază de discounturi.
5. Te poți descurca cu limba engleză
Într-adevăr, în foarte multe țări se vorbește limba engleză la un nivel mai ridicat sau mai scăzut, însă nu subestima niciodată potențialele bariere de limbă. Vei fi mult mai respectat de localnici dacă poți vorbi câteva cuvinte de bază, dacă poți cere câteva instrucțiuni de orientare sau dacă poți comanda ceva de mâncare în limba oficială a țării pe care o vizitezi. Mai ales în cazul în care te vei baza pe transportul public sau vei închiria o mașină, este destul de important să știi câteva cuvinte în limba respectivă.
6. Găzduirea în comun este periculoasă
Deși poate ai auzit câteva povești de groază legate de găzduirea în comun, în realitate întâmplările sunt foarte rare. Cât timp îți alegi locația și gazda cu multă atenție, șansele să ai probleme sunt foarte mici. Sigur, ideea de a sta în casa unor străini (sau chiar și cu ei în casă) poate fi un lucru greu de acceptat, dar acest tip de cazare poate fi o alternativă excelentă comarativ cu hotelurile costisitoare, pe lângă experiența autentică pe care o vei resimți cu siguranță.
7. Nu este sigur să călătorești singur
Dollarphotoclub_53854132_Beach_yoga_lowres
Trebuie să îți iei câteva măsuri de precauție atunci când decizi că vei călători singur, dar experiența este cu adevărat una excelentă, deși poate înfricoșătoare la început. Dacă ești neliniștit în privința călătoriilor de unul singur, atunci te poți înscrie la o călătorie de grup, acestea fiind o modalitate foarte bună de a cunoaște oameni în timp ce ai și o „plasă de siguranță”.
8. Nu am timp/ nu merită
Dacă nu ți-ai folosit încă zilele de concediu din acest an (sau cel puțin nu plănuiești să le folosești), atunci ești vinovat pentru credința în acest mit.
Aproape toată lumea primește timp de concediu, așa că folosește-l pe al tău! Da, câteodată pregătirile de plecare sunt plictisitoare și durează destul de mult timp, dar din momentul în care ai coborât din avion, te-ai cazat la hotel și ai admirat privliștea, îți dai seama că efortul depus și-a meritat osteneala.
9. Nu ai nevoie de asigurare de călătorie
Păi, nu ai nevoie…până când ai nevoie. Au fost atat de multe cazuri și povești de groază cu accidente, răni și anulări încât nu merită să nu investești în asigurarea de călătorie. Mulți angajatori chiar oferă o parte din acoperire, așa că informează-te mai bine de avantajele de care beneficiezi înainte să pleci de unul singur.

woman_working_on_beach_26msw0037rf-528x219
10. Nu poți face bani în timpul călătoriilor
Dacă îți faci griji în privința banilor și vrei totuși să călătorești o perioadă mai lungă de timp, există o mulțime de modalități de a face bani în timp ce călătorești. Vizele de „vacanțe de lucru” sunt valabile în multe colțuri ale lumii. Există și alte oportunități de muncă disponibile studenților și absolvenților în vederea promovării turismului. Alte posibilități includ joburi de genul „au pair”, grija de casă sau plimbarea animalelor unei familii, voluntariatul, relocarea pentru servici, sau aplicarea la un program ce îți permite călătorii în jurul lumii în timp ce tu lucrezi „de acasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *