Travel Magazine

Hotelierii greci speră ca de Paște să primească primii turiști din 2021

Paște în Corfu – foto rrltravel.com

Previziunile privind revenirea turismului s-au îmbunătățit, reflectând evoluția actuală a pandemiei, a declarat joi președintele Federației Hotelierilor din Grecia(Hellenic Hoteliers Federation), Grigoris Tasios.

„Trebuie să fim prima alegere pentru turiști în această vară și asta va depinde dacă vom reuși să păstrăm Grecia în zona „verde” pe harta datelor epidemiologice din Europa”, a declarat Tasios în timpul evenimentului online Virtual Greek Panorama.

Paștele 2021

Președintele federației a adăugat că, deși este „încă devreme pentru a face predicții”, hotelierii speră ca atât sărbătoarea Paștelui catolic (4 aprilie), cât și sărbătoarea Paștelui ortodox (2 mai) vor aduce primul flux de turiști în Grecia și vor fi „impulsul pentru un an mai bun”.

Deși, a adăugat el, mulți hotelieri se așteaptă la o revenire substanțială abia din 2022.

Referindu-se la 2021, Tasios a spus că nu este sigur dacă voucherele care acoperă rezervările din 2020 vor fi folosite de turiști în luna mai, ținând cont că datele epidemiologice sunt încă nefavorabile în Europa și frecvența vaccinărilor împotriva coronavirusului este încă redusă.

Cu toate acestea, el a adăugat că există speranțe ca turiștii din Marea Britanie și Israel – două țări în care vaccinările au loc rapid – vor începe să călătorească în acest sezon.

Pentru cei interesați să petreacă Paștele în Grecia și nu numai, câteva sugestii aici.

Citește și Grecia lansează certificatul digital de vaccinare Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *