Travel Magazine

Grecia și Israel testează pașaportul pentru vaccin Covid-19

Foto: ekathimerini.com

Grecia și Israel au ajuns la un acord cu privire la „pașaportul verde” care va permite cetățenilor israelieni vaccinați împotriva coronavirusului (Covid-19) să viziteze Grecia fără restricții precum carantina.

Anunțul a fost făcut luni, în timpul unei conferințe de presă comune la Ierusalim, de către prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis și omologul său israelian Benjamin Netanyahu.

„Tocmai am discutat despre un acord privind „pașapoartele verzi” în care cetățenii israelieni, atunci când vom ridica restricțiile pentru zboruri, ar putea călători în Grecia fără restricții. Fără autoizolare. Nimic ”, a spus premierul israelian.

„Și cred că aceasta este o veste bună pentru noi toți. Înțelegerea noastră este bună pentru țările noastre. Este bine pentru întreaga regiune “, a adăugat Netanyahu.

La rândul său, premierul grec l-a felicitat pe Netanyahu pentru viteza cu care Israelul își vaccinează populația.

“Acest lucru ne va permite, atunci când un procent semnificativ din populație va fi vaccinat și limitările de călătorie vor fi ridicate, să oferim turiștilor israelieni posibilitatea de a-și petrece vacanța în Grecia fără restricții suplimentare”, a spus Mitsotakis, subliniind necesitatea de a ajuta turiștii care au un certificat de vaccinare.

Premierul grec a fost primul lider care a propus Comisiei Europene ideea unui certificat de vaccinare la nivelul UE pentru a facilita turismul. În timp ce liderii UE par să aibă rezerve cu privire la așa-numitul pașaport al vaccinului, statele membre au convenit asupra liniilor directoare pentru stabilirea unui certificat de vaccinare acceptat la nivelul UE care să fie utilizat în „scopuri medicale”.

„Sunt, de asemenea, în favoarea acceptării certificatelor digitale de vaccinare din țări terțe și acesta este exact proiectul la care lucrăm cu Israel”, a spus Mitsotakis, adăugând că acordul cu Israelul va fi un „test” a ceea ce poate face Grecia cu alte țări.

„Ma astept să fie o cerere mare pentru călătorii. Cetățenii sunt obosiți, vor să călătorească, nu au călătorit mult anul trecut ”, a spus el.

Grecia și Israel semnează și un acord privind turismul

Mai mult, premierul grec și-a exprimat satisfacția cu privire la acordul semnat între miniștrii turismului din ambele țări, adăugând că speră să primească turiștii israelieni în Grecia foarte curând.

Acordul, semnat luni între ministrul grec al turismului Harry Theoharis și omologul său israelian Orit Farkash-Hacohen, prevede ca ambele țări să coopereze mai strâns în domeniul turismului.

Acordul, care este inițial valabil timp de cinci ani, include cooperarea instituțională între cele două țări, schimbul de informații și know-how privind investițiile în turism, inovarea și digitalizarea și schimbul de experiență în educația turistică și formarea profesională.

Citește și Pașaportul Covid-19 – testare, vaccin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *