Travel Magazine

„Ținem Jocurile Olimpice în această vară”, spune premierul japonez

Foto: jumpernation.com

Primul ministru japonez Yoshihide Suga și-a reafirmat poziția  cu privire la susținerea Jocurilor Olimpice de vară anul acesta, în timpul unei conferințe video din cadrul World Economic Forum – Davos Agenda, în 29 ianuarie.

„Sunt hotărât să organizăm jocurile ca o probă a victoriei umanității împotriva pandemiei, simbol al solidarității globale și să dau speranță și curaj întregii lumi.”

În ciuda incertitudinii tot mai mari determinată de creșterea numărului cazurilor de coronavirus în Japonia, primul ministru și-a reînnoit angajamentul de a găzdui Jocurile Olimpice de la Tokyo amânate pentru această vară ca simbol al victoriei asupra pandemiei.

Suga, care a vorbit de la Tokyo la o reuniune virtuală a Forumului Economic Mondial, a cerut, de asemenea, Organizației Mondiale a Sănătății o investigație transparentă asupra pandemiei, spunând că „este esențial să învățăm din lecții pentru a ne pregăti pentru viitoarele pandemii ”. Nu a precizat însă și dacă se referă la vizita actuală a echipei de experți a OMS la Wuhan, China, unde a fost detectat pentru prima dată virusul. 

El a promis și că va extinde contribuția inițială a Japoniei de 130 de milioane de dolari la un fond de ajutorare a țărilor în curs de dezvoltare să achiziționeze vaccinuri împotriva coronavirusului.

„În această vară ținem olimpiadele și paralimpicele” – Yoshihide Suga

Organizatorii au declarat în repetate rânduri că jocurile vor avea loc în iulie, după cum era planificat, după o amânare de un an, deși sunt luate în considerare diferite scenarii, inclusiv organizarea de evenimente fără spectatori.

Suga și-a reiterat hotărârea de a organiza olimpiade „sigure” și s-a angajat să pună sub control răspândirea virusului în Japonia cât mai curând posibil.

Acasă, Suga a fost criticat pentru că a întârziat să ia măsurile antivirus necesare până când cazurile zilnice au crescut spectaculos la sfârșitul lunii decembrie. În cele din urmă, el a declarat o stare parțială de urgență la începutul lunii ianuarie, impunând evitarea aglomerațiilor, precum și închiderea mai devreme a restaurantelor și barurilor.

Numărul cazurilor noi a scăzut în Tokyo, dar experții spun că nu a încetinit suficient, sugerând că restricțiile ar putea fi prelungite pentru încă câteva săptămâni.

Sursa: Associated Press
Citește și:

– Primul zbor în subteran, cu balonul cu aer cald

– Sărbătoarea cireșilor înfloriți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *