Travel Magazine

Grecia lansează certificatul digital de vaccinare Covid-19

Persoanele care locuiesc în Grecia și care au fost vaccinate împotriva Covid-19 vor putea solicita un certificat digital de vaccinare pentru a fi utilizat atunci când este nevoie, a anunțat marți premierul grec Kyriakos Mitsotakis.
Mitsotakis a prezentat documentul, pe care l-a descris ca o „inovație grecească”,  în cadrul unei întâlniri privind progresul planului național de vaccinare.

Potrivit prim-ministrului, documentul va fi disponibil online la www.gov.gr/ sau poate fi solicitat la centrele de servicii pentru cetățeni (KEP).
„Astăzi începem să eliberăm certificate digitale de vaccinare. Este o altă inovație greacă. Va fi înregistrat și trimis automat prin e-mail fiecărui cetățean pentru a-l utiliza după cum consideră potrivit. Este, de asemenea, o măsură de siguranță, deoarece numai astfel se poate confirma vaccinarea legală ”, a spus Mitsotakis.

Autoritățile elene au subliniat că documentul conține doar informații de bază care au fost securizate prin cod QR, cod unic și semnatura digitală.

Propunerea premierului grec pentru certificatul de vaccinare la nivelul UE

 Măsura vine după ce Mitsotakis a propus la începutul acestei luni introducerea unui certificat de vaccinare la nivelul UE, care să faciliteze călătoriile și să asigure siguranța cetățenilor.

„Aceasta nu este o restricție, ci dimpotrivă ne va ajuta să eliminăm restricțiile pe care Covid-19 le impune în prezent în mișcarea cetățenilor europeni. Este ceva care privește în mod special turismul și perspectivele economiei noastre, mai ales având în vedere sezonul estival ”, a spus el.

Propunerea premierului grec a câștigat sprijinul Comisiei Europene, Organizației Mondiale a Turismului (OMT) și Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA).

Având în vedere sprijinul larg, Mitsotakis a declarat că va discuta ideea în continuare în cadrul summitului liderilor UE din 21 ianuarie și va cere, de asemenea, o distribuție mai rapidă a vaccinurilor.

În ceea ce privește planul de vaccinare al Greciei, „totul se mișcă conform programului”, a spus el.

Conform celor mai recente cifre oficiale, Grecia a efectuat 93.179 de vaccinări, cel puțin 92.139 de persoane primind cel puțin o doză.

Între timp, în ultimele 24 de ore, Grecia a raportat 566 de noi cazuri Covid-19 și 30 de decese.

Mitsotakis a declarat că următorii pentru vaccinare sunt cei cu vârste cuprinse între 80 și 84 de ani, adăugând că se așteaptă ca toți rezidenții să fi fost vaccinați până la sfârșitul lunii februarie.

Vezi și Cu ce vrea Grecia să atragă mai mulți turiști

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *