Travel Magazine

Top 5 insule grecesti

Santorini este considerata de multi ani una dintre cele mai bune destinatii turistice ale Europei si acest lucru datorita faptului ca ofera vizitatorilor posibilitatea de a experimenta cat mai multe intr-un timp cat mai scurt. Aceasta insula din arhipelagul Cicladelor ofera o larga varietate de atractii – plaja, sporturi nautice, croaziere, muzee, galerii de arta, situri arheologice, restaurante, baruri, buticuri sau centre SPA – totul ca sa isi multumeasca turistii in cautare de distractie!

Creta, cea mai mare si cosmopolita dintre insulele grecesti, este unul dintre cele mai fascinante locuri ale Mediteranei, vizitata de peste doua milioane de turisti anual. Un sejur de o saptamana cu siguranta nu va fi de ajuns pentru a experimenta tot ce are insula de oferit, asa ca noi recomandam sa rezervati cel putin doua saptamani daca alegeti o vacanta aici si sa inchiriati o masina pentru a va stabili singuri itinerariul, mai ales ca zona este foarte dezvoltata, cu o infrastructura bine pusa la punct.

Corfu este probabil cea mai eclectica dintre insulele grecesti datorita influentelor romane, venetiene, franceze si britanice, pe care localnicii le-au inglobat in cultura lor de-a lungul secolelor de dominatie straina. Daca alegeti sa va petreceti vacanta pe una din plajele corfiote, aveti in vedere si excursiile de o zi organizate de agentiile locale, pentru a vizita Palatul Mon Repos, construit in 1826 de catre Comisionarul britanic Frederic Adams pentru sotia sa, Nina Palatianou, Palatul Achilleion construit ca resedinta de vara pentru Imparateasa Austriei Elisabeta a Bavariei, cunoscuta drept “Sisi”, sau Biserica Sf. Spiridon, ce gazduieste moastele Sfantului.

Rodos este una dintre cele mai cautate insule pentru plaja, intrucat se bucura de peste 300 de zile insorite pe an, iar plajele cele mai populare sunt cele din Lindos, Kalithea, Faliraki sau Ladiko. Noi recomandam coasta estica pentru ca plajele de aici sunt ferite de vanturile vestice, iar apele sunt calme, potrivite pentru scufundari si snorkeling.
Zakynthos, insula preferata de Artemis si Apollo, a castigat popularitate printre turistii romani abia in ultimii ani, dar a devenit foarte repede preferata de multi dintre ei, in special de tineri. Statiunea aleasa de obicei de cei in cautarea distractiei este Laganas, unde turistii pot petrece in zeci de cluburi si baruri cu oferte bahice tentante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *