Travel Magazine

Grecia și Serbia s-au înțeles asupra unui certificat electronic de vaccinare

turisti sarai in Grecia
foto: wsj.com

Ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis și omologul său sârb, Tatjana Matic, au căzut de acord să semneze un memorandum comun de înțelegere în domeniul turismului privind condițiile de călătorie în această vară, în cadrul unei reuniuni online de marți, 26.01.2021.

Memorandumul va defini condițiile pentru intrarea turiștilor din Serbia în Grecia și din Grecia în Serbia, în perioada 1 mai – 1 octombrie, conform comunicatului Guvernului Republicii Serbia.

Recunoașterea reciprocă a certificatelor electronice de vaccinare Covid-19

Miniștrii turismului din Grecia și Serbia au convenit ca memorandumul să prevadă recunoașterea reciprocă a certificatelor electronice de vaccinare Covid-19 pentru călătoriile între cele două țări.

„Acest lucru va permite intrarea cetățenilor vaccinați din ambele țări, în timp ce testele PCR negativ sau testele antigen vor fi obligatorii pentru cetățenii nevaccinați. De asemenea, la graniță se vor face teste rapide aleatorii ”, a declarat ministrul sârb al turismului, Tatjana Matic.

Reamintim că premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus recent crearea unui certificat de vaccinare la nivelul UE pentru a facilita călătoriile și turismul. Propunerea a fost discutată în cadrul unei teleconferințe a liderilor UE care – deocamdată – nu au ajuns la un acord cu privire la această chestiune.

Vezi și Grecia lansează certificatul digital de vaccinare Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *