Travel Magazine

Grecia va primi turiști cu test Covid-19 negativ sau certificat de vaccinare

Ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, a clarificat marți disputele privind accesul turiștilor în Grecia anul acesta, arătând că vor fi bineveniți toți turiștii care dețin fie un test molecular Covid-19 negativ, fie un certificat de vaccinare.

Dorind să pună capăt zvonurilor conform cărora vaccinarea împotriva Covid-19 va fi condiția prealabilă exclusivă pentru călătoria în Grecia, ministrul a declarat pentru postul de radio Thema 104.6FM că niciun hotel din țară nu va refuza cazarea unui turist nevaccinat.

“Condiția preliminară pentru ca cineva să călătorească în țara noastră (și să rămână) va fi testul molecular negativ sau certificatul de vaccinare”, a spus Theoharis, adăugând că, dacă cineva nu dorește să prezinte certificatul de vaccinare la intrarea în Grecia, poate prezenta un test de coronavirus negativ.

„În orice caz, datele cu caracter personal vor fi protejate”, a declarat ministrul.

Grecia a discutat deja cu Israel, Cipru și Serbia introducerea unui certificat de vaccinare pentru a permite accesul călătorilor fără restricții.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus Comisiei Europene instituirea unui certificat de vaccinare la nivelul UE pentru a facilita călătoriile în Europa.

Deocamdată, statele membre au convenit asupra unui set de orientări care să permită emiterea unui certificat de vaccinare acceptat la nivelul UE care să fie utilizat în „scopuri medicale”. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat recent că propunerea premierului grec va fi discutată din nou.

Mai mult, în timpul interviului, ministrul Theoharis și-a exprimat optimismul față de sezonul turistic, arătând că se așteaptă ca anul 2021 să fie un an mai bun decât 2020 pentru Grecia și a estimat că startul călătoriilor se va da după vacanța de Paște.

Citește și Grecia lansează certificatul digital de vaccinare Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *