Travel Magazine

Primul restaurant vegan din Franța care primește o stea Michelin

foto: facebook.com/ona.veganbio

Pentru prima dată în Franța, un restaurant vegan a primit o stea Michelin. Restaurantul ONA – Origine Non Animale – din Arès, Franța, servește doar mâncăruri fără produse de origine animală.

Claire Vallée, care conduce restaurantul, a declarat: „Am simțit ca și cum am fost lovită de un tren” când a aflat că va primi o stea Michelin. De asemenea, a câștigat o stea verde, un nou premiu introdus de Michelin anul trecut pentru  restaurantele care manifestă o preocupare deosebită pentru practicile etice.

Despre clasificările Michelin găsiți mai multe detalii aici.

facebook.com/ona.veganbio

Există șapte feluri de mâncare în meniul gourmet al lui Vallee, cel preferat de ea constând în pin, boletus(hrib cenușiu), ciuperci și țelină, tonka(semințele unui fruct produs de arborele tropical Cumaru) și Amber Ale(varietate de bere). Mâncarea se servește pe terasă, în mijlocul unei grădini cu peste 140 de tipuri de plante.

Vallée s-a inspirat din călătoriile făcute în întreaga lume, în special în Thailanda, declarând pentru ABC News: „Îmi aduc condimente, metode de gătit, legume pe care nu le-aș fi găsit altfel”.

facebook.com/ona.veganbio

La început, Vallée a avut probleme cu obținerea de fonduri pentru restaurantul său, băncile tradiționale franceze fiind sceptice cu privire la succesul unui restaurant cu specific vegan. Ea a obținut în cele din urmă fondurile prin crowdfunding și prin La Nef, o bancă specializată în împrumuturi pentru proiecte etice.

Citește și Cele mai bune ţări din lume pentru vegetarieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *