Travel Magazine

10 motive sa mergi la schi in Austria

la schi in austria

Vacanța de schi în Austria. O mare varietate de opțiuni de schi pentru toate nivelurile, pe pârtii cu zăpadă, Après-ski de neegalat, ospitalitate și activități dincolo de pante.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru a alege o vacanță de schi în Austria. Dacă toate acestea nu te conving, răsfoiește lista noastră top 10 motive să mergi la schi în Austria. S-ar putea să devii fidel acestei destinații…

La schi in Austria

1. Zapada este garantată

Alpii din austriaci sunt binecuvântați cu un sezon lung și generos de zăpadă, iar țara este larg recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune destinații de schi cu zăpadă din lume.

Toate statiunile din Austria au facilități de top pentru înzăpezire, asigurând satisfacție deplină pe pârtii perfect îngrijite, pe tot parcursul sezonului de iarnă.

Altitudinea mare a multora dintre munții Austriei oferă condiții ideale de zăpadă… doar în Tirol sunt cinci ghețari impresionanți, cum ar fi ghețarul Hintertux, care îți oferă posibilitatea să faci schi în Austria 365 de zile pe an.

2. Gemütlichkeit & ospitalitate austriacă

Noțiunea austriacă de Gemütlichkeit este greu de explicat. Însă un cuvânt aparent complicat, ce nu poate fi tradus, întruchipează confortul, simplitatea și ospitalitatea austriecilor de pretutindeni.

Vei simți toate acestea în timpul aventurii la schi în Austria, orice stațiune ai alege. Cabane rustice, vin fiert local sau celebrul șnaps în fața unui foc de bușteni, înconjurat de localnici prietenoși, care știu să întrețină atmosfera… așa poate fi descrisă o seară în Austria, în noțiunea Gemütlichkeit.

Cele mai multe hoteluri și case de oaspeți din Austria sunt o familie, garantând o atmosferă unică și prietenoasă.

3. Infrastructură incomparabilă

Austria, cațara cu o tradiție lungă și bine împământenită despre schi, are unele dintre cele mai bune infrastructuri de sporturi de iarnă din Europa.

A vei găsi vechi integrat cu nou și modernitate cu tradiție. Anual, mii (sute de mii sau chiar milioane) de turiști vin în Austria pentru facilitățile de înzăpezire, pentru pârtiile foarte bine întreținute, pentru echipamentele de ultimă generație și, nu în ultimul rând, pentru cele mai moderne instalații de ridicare.

Milioane de euro pe an sunt investite în îmbunătățirea și modernizarea constantă a rețelei de telegondolă a țării. Unul care se evidențiază anul acesta este linkul teleferic din Arlberg – „The Flexenbahn” – datorită acestuia obținându-se cea mai mare stațiune de schi interconectată din Austria.

4. Calitate la prețuri accesibile

Austria este cunoscută ca fiind o destinație accesibilă de vacanță. În ciuda popularității în continuă creștere, costurile pachetelor de vacanță, a cazărilor, a școlilor de schi și a mâncării sunt mai mici comparativ cu alte destinații populare de schi.

Stațiunea Silberregion Karwendel oferă cursuri gratuite de schi sau skipass pentru copii și femei. În Ladies Week, regiunea Ski Amadé (a doua cea mai mare zonă de schi din Europa) oferă gratuitate la schi pentru fiecare a doua persoană, iar în stațiunea de schi Bad Kleinkirchheim / St. Osward, la pachetul Family Euro, copiii sub 12 ani pot schia cu doar 1€ pe zi. Cum să nu alegi să practici schi în Austria?

5. Après-ski de neegalat

Austria într-adevăr are o cultură de invidiat privind après-ski-ul. Spre deosebire de alte țări, aici, distracția începe după-amiaza devreme.

Te poți aștepta la mulțimi prietenoase, delicii culinare, melodii catchy, aromata băutură Jägertee, fantasticele beri locale sau șnaps și muuuultă socializare.

În fiecare stațiune de schi în Austria există pasionați de après-ski, care se bucură de tot ce are stațiunea mai bun de oferit, de la pârtii, mâncare și băuturi locale. Mergi în Ischgl, una dintre cele mai vibrante și cunoscute stațiuni de après-ski.

6. Varietate din belșug

Regiunile de schi din Austria oferă o impresionantă varietate de piste de schi, activități și peisaje.

Fie că ești în căutarea adrenalinei pe diferite pârtii de schi în Austria (recomandăm Skicircus, unul dintre primele 10 cele mai mari stațiuni de schi din lume, sau Arlberg -cea mai mare zonă neîntreruptă de schi în Austria), sau vrei un peisaj mic și intim (cum ar fi pietre ascunse, precum Sankt Johann-Alpendorf sau Hochkönig), printre cele 426 zone de schi în Austria, sigur vei găsi ceva să te satisfacă.

Pentru o schimbare de decor, ai putea schia dimineața pe ghețarul Kitzsteinhorn, în Zell am See-Kaprun, sau poți patina pe lacul înghețat Zell, după-amiaza. Austria este locul în care vei găsi o mulțime de oportunități variate.

7. Este mai convenabil decât crezi

În Austria, fiecare stațiune de schi este aparte, iar o vacanță îndelingară aici este mult mai convenabilă decât ai crede. Poți schimba stațiunea o dată la două-trei zile și simți cum spiritul de vacanță ți se schimbă, având sentimentul că ai trecut granița spre o cu totul altă destinație.

Voia bună e la ea acasă și, datorită veseliei localnicilor, ai senzația că ești întotdeauna binevenit. Rețeaua feroviară modernă și sofisticată din Austria, cu ale sale trenuri confortabile, ÖBB (Căile Ferate Federale a Austriei), îți redă plăcerea unei călătorii moderne, făcându-te să crezi că timpul zboară. Unde mai pui că Marea Britanie este la doar patru ore de schi (sau două cu avionul).

8. Școli de schi, de clasă mondială

Cauți cele mai bune școli de schi din Austria? Încerci să găsești acul în carul cu fân! Ele sunt peste tot! În Austria, există școli de schi de clasă mondială, pentru toate nivelurile, cu instructori de schi din întreaga lume.

Cele mai multe școli de schi în Austria au cel puțin un instructor vorbitor de limba engleză, astfel încât n-ai nevoie să știi germana ca să schiezi aici.

Școlile de schi St. Anton, în Arlberg, au o veche tradiție, prima școală fiind stabilită aici în 1921, iar Kitzbühel a fost primul loc în Austria care a introdus instrucțiuni de schi, cu școli de prestigiu, cum ar fi Rote Teufel („Red diavoli”).

9. Siguranța este o prioritate

O destinație de vacanță adorată de mulți, Austria își ține rangul ridicat în ceea ce privește siguranța turistului venit în căutare de distracție, confort și relaxare.

Iar acest lucru se vede cu ușurință din toate investițiile în sport și în infrastructura dedicată pantele incredibil de sigure pentru amatorii de sporturi de iarnă.

Calitatea deosebită a lifturilor de schi, îngrijirea meticuloasă a pârtiilor și serviciile de patrulare și de urgență bine antrenate au făcut ca schiatul în Austria să fie mai sigur decât în multe alte țări europene.

10. Există o mulțime de atracții și dincolo de pârtiile de schi

Grație variației fantastice de munți și lacuri, zăpadă și gheață, Winter Wonderland din Austria oferă nenumărate activități pe pante.

Iar zonele extinse ale apelor termale naturale și aerul alpin curat, cu o multitudine de spa-uri, la doar o aruncătură de băț de pârtiile de iarnă, precum Zell am See-Kaprun, sunt o reală atracție pentru toate categoriile de vârste.

Practicând Snowshoeing, ai parte de vederi panoramice spectaculoase, animale sălbatice și floră de iarnă, mai ales dacă alegi traseul din Valea Rauris. Iar dacă ești fan al „tobogganului” mergi în Wildkogel, care se mândrește ca fiind cea mai lungă zonă pentru sănii din întreaga lume!

Pentru și mai multă adrenalină, cațără-te pe gheață, până la înălțimi amețitoare… pe cascade înghețate! Te-ai fi gândit la asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *