Travel Magazine

Qatar Airways va testa aplicația mobilă IATA Travel Pass COVID-19 Digital Passport

foto: globalvillagespace.com

Qatar Airways vrea să devină prima companie aeriană din Orientul Mijlociu care să testeze noua aplicație mobilă „Digital Passport” IATA Travel Pass(ce este IATA Travel Pass), în parteneriat cu Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), din martie 2021. Compania consideră că procesul de testare va juca un rol important în strategia companiei aeriene de a oferi o experiență de călătorie mai sigură pentru pasageri.

Prima fază de testare a „pașaportului digital” va fi lansată pe ruta Doha-Istanbul, permițând pasagerilor să primească on-line rezultatele testelor COVID-19 și să verifice dacă sunt eligibili să efectueze călătoria. De asemenea, va permite accesarea statutului „OK to Travel” de către compania aeriană și de alte părți interesate, chiar înainte de sosirea călătorului pe aeroport.

IATA Travel Pass va oferi, de asemenea, informații actualizate despre reglementările sanitare COVID-19, informând călătorii asupra celor mai recente cerințe de intrare în țara de destinație.

Directorul executiv al grupului Qatar Airways, Akbar Al Baker, a declarat: „Cu cel mai riguros și robust program de siguranță COVID-19 care există în cadrul comunității aeronautice globale, ne asigurăm că Qatar Airways va deveni prima companie aeriană din Orientul Mijlociu care testează tehnologia revoluționară IATA Travel Pass. În calitate de lider al industriei și singura companie aeriană globală cu 5 stele anunțată recent în Evaluarea de siguranță a Skytrax COVID-19, ne-am angajat să protejăm sănătatea și siguranța pasagerilor noștri.”

Alexandre de Juniac, director general și CEO IATA, a declarat: „Qatar Airways își confirmă poziția de lider în industrie. IATA Travel Pass va verifica certificatele de testare sau vaccinare ale călătorilor, cheia pentru deblocarea călătoriei fără măsuri de carantină. Testul pașaportului digital Qatar Airways ne va ajuta să construim încrederea în rândul guvernelor și călătorilor că IATA Travel Pass poate lega în siguranță și în mod convenabil identitățile călătorilor de acreditările lor digitale de călătorie. De asemenea, ne va ajuta să dovedim că standardele globale pentru pașapoartele digitale funcționează. Și va evidenția necesitatea ca guvernele să-și accelereze colaborarea cu industria pentru a elabora standarde globale pentru certificatele de sănătate – un factor esențial pentru reconectarea în siguranță a lumii. ”

Vezi și Republica Dominicană oferă gratuit testul Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *