Travel Magazine

Republica Dominicană oferă gratuit testul Covid-19

foto: hosteltur.com

Guvernul Republicii Dominicane ia măsuri pentru a menține atractivitatea destinației.

Ministerul Turismului și Ministerul Sănătății Publice au anunțat noile măsuri, printre care se numără și testarea gratuită a celor care aleg să-și petreacă vacanța pe insula caraibeana. 
Această măsură se adaugă asigurării medicale gratuite oferită deja turiștilor.

Ministerul Sănătății va dona 400.000 de teste antigen turiștilor cazați la hoteluri din Republica Dominicană, ce urmează să se întoarcă în țara de origine.

Testele rapide cerute de Regatul Unit și de alte guverne vor fi administrate oaspeților hotelurilor, fără costuri, de către personal medical specializat, iar rezultatul va fi certificat de Ministerul Sănătății Publice.

În ceea ce privește țările care solicită testare PCR, Ministerul Turismului a spus că laboratoarele pot  asigura 11.000 de teste pe zi, ceea ce garantează o capacitate suficientă pentru localnici și vizitatori.

În plus, în următoarele trei săptămâni va exista o creștere a capacității de 40%, pentru a se garanta că niciun călător nu va întâmpina probleme la întoarcerea în țara lui.

Hotelurile vor ajuta oaspeții să se programeze pentru testarea PCR, dar aceste costuri vor fi acoperite de călător.

Ce spune ministrul turismului

„Republica Dominicană continuă să se angajeze să ofere o experiență turistică sigură atât celor care ne vizitează, cât și tuturor dominicanilor implicați în lanțul de aprovizionare al industriei. Prin urmare, examinăm în mod continuu măsurile necesare pentru a oferi vizitatorilor noștri facilitățile necesare astfel încât să se bucure de o vacanță și o călătorie la întoarcere în siguranță deplină”, a declarat ministrul turismului din Republica Dominicană, David Collado.

Până pe 31 martie, toți turiștii care sosesc pe calea aerului și se cazează într-un hotel beneficiază gratuit de o asigurare medicală care acoperă toate tipurile de urgențe, inclusiv posibila contagiune a Covid-19.

Vezi și 11 insule private la prețuri convenabile

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *