Travel Magazine

India va introduce certificate de vaccinare COVID-19 pentru turiști

Autoritățile indiene au anunțat că, pentru a simplifica și stimula dezvoltarea turismului, au decis să introducă un certificat de vaccinare pentru turiști.

„Certificatul de vaccinare va contribui la creșterea încrederii în rândul oamenilor, facilitând deplasarea călătorilor și revitalizând sectorul turistic”, a spus Piyush Tiwari, manager la India Public Tourism Development Corporation(ITDC).

În plus, India a acordat permisiunea pentru utilizarea de urgență a două vaccinuri COVID-19 proprii – unul produs de Institutul Covishield și celalalt de Covaxin Bharat Biotech International Ltd.

Cei care doresc să se vaccineze în India primesc un certificat preliminar după prima doză, iar după a doua – certificatul final.

„Apariția vaccinurilor este o mare ușurare; persoanele vaccinate vor putea călători mai încrezătoare, ceea ce va duce cu siguranță la o creștere a numărului de turiști. Dar, din moment ce vaccinul este nou, temerile OMS sunt, de asemenea, justificate și pot fi studiate de către experți medicali. În acest moment nu există nicio dispoziție care să impună vaccinarea obligatorie ”, a declarat Alok Gupta, secretar pentru turism în guvernul statului Rajasthan.

Vezi și Etihad Airways va oferi pasagerilor IATA Travel Pass

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *