Travel Magazine

Noua Zeelandă își va menține probabil frontierele închise în 2021

Foto: Joris Visser

Guvernul Noii Zeelande nu are niciun calendar pentru redeschiderea turismului global, din cauza incertitudinii lansării vaccinurilor în multe țări din întreaga lume.

Se va deschide doar pentru bulele de travel specifice, cu Australia și cu unele insule din Pacific, dar va rămâne ferm închis pentru majoritatea celorlalte țări.

“Ne putem aștepta ca frontierele noastre să rămână închise în mare parte din acest an. Vom continua să permitem bulele de travel, dar restul lumii prezintă pur și simplu un risc prea mare pentru sănătatea și economia noastră pentru a ne asuma riscuri în această etapă”, a declarat premierul Jacinda Ardern.

Noua Zeelandă a fost una dintre națiunile care au reușit cât de cât să controleze răspândirea virusului, dar frontierele închise continuă să distrugă industria turismului.

Vaccinarea în masă a populației nu va începe până la jumătatea anului, a spus Ardern.

„Pentru a restarta turismul avem nevoie de cel puțin unul din două lucruri. Ori trebuie să știm că vaccinarea înseamnă că nu transmitem Covid-19 altora, ori să avem marea majoritate a populației vaccinată pentru ca oamenii să poată să intre în Noua Zeelandă. Ambele condiții vor dura ceva timp să se îndeplinească. “

Citește și Cipru redeschide frontierele pentru turiștii străini de la 1 Martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *