Travel Magazine

Patinaj pe canalele din Amsterdam

Valul de frig ce a cuprins  Europa în ultimele zile nu a ocolit Amsterdamul, așa încât parte din canalele metropolei olandeze au înghețat.

Sâmbătă, 13 februarie, puteau fi văzuți zeci de patinatori pe suprafața încremenită a canalului Prinsengracht, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2018.

Oamenii au patinat și s-au plimbat între două poduri în apropierea bisericii protestante Westerkerk, înainte ca gheața să dea semne de slăbiciune.

„Fantastic și mai ales în perioada asta, este o experiență rară, așa că, atunci când ai ocazia, fă-o”, a spus Marc Burkett în timp ce își fixa patinele înainte de a intra pe gheața canalului.

A fost pentru prima dată din 2018 când patinajul a fost posibil pe canal.

Și în alte părți ale Olandei oamenii s-au adunat în număr mare pe  lacurile și canalele înghețate, bucurându-se de ocazia rară oferită de natură.

Autoritățile au cerut oamenilor să meargă la ghețuș aproape de casele lor pentru a evita supraaglomerarea și pentru a respecta regulile impuse de pandemie.

Dealtfel, cel mai mare eveniment dedicat patinajului, turul de 11 orașe de aproximativ 200 de kilometri organizat în mod tradițional în provincia Friesland nu va mai avea loc în acest an, chiar dacă gheața este suficient de puternică pentru a ține aproximativ 25.000 de concurenți. 

Sursa: Associated Press

Vezi și Un weekend în Amsterdam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *