Travel Magazine

Etihad Airways va oferi pasagerilor IATA Travel Pass

 

IATA și Etihad Airways, compania aeriană națională a Emiratelor Arabe Unite, au anunțat parteneriatul pentru lansarea IATA Travel Pass pentru pasagerii Etihad Airways. IATA Travel Pass este o aplicație mobilă destinată să sprijine pasagerii să gestioneze cu ușurință și în siguranță călătoriile, în conformitate cu cerințele guvernelor, cum ar fi testele COVID-19 sau vaccinurile.

IATA Travel Pass va fi oferit inițial pasagerilor Etihad pe zborurile selectate din Abu Dhabi în primul trimestru al anului 2021. Dacă va avea succes, va fi extins la alte destinații din rețeaua Etihad.
IATA Travel Pass le va permite posesorilor să creeze un „pașaport digital” care să „stocheze” rezultatele testelor COVID, permițând autorităților să verifice dacă sunt eligibili pentru călătorie.

Testele și vaccinările COVID-19 vor fi esențiale

„Testele și vaccinările COVID-19 vor fi esențiale pentru ca lumea să zboare din nou. De la 1 august 2020, Etihad este singura companie aeriană care solicită un rezultat negativ al testului PCR înainte de îmbarcare pentru toți pasagerii și la fel la sosirea în Abu Dhabi, oferind pasagerilor noștri asigurarea suplimentară de siguranță atunci când călătoresc cu noi. Prioritar pentru Etihad este ca pasagerii să aibă un mijloc ușor, sigur și eficient de stocare și verificare a informațiilor. A fi una dintre primele companii aeriene la nivel global care lucrează cu IATA ca partener IATA Travel Pass și este un mare pas înainte pentru pasagerii Etihad și pentru industrie ”, a declarat Mohammad Al Bulooki, Chief Operating Officer, Etihad Aviation Group.

„Parteneriatul cu Etihad Airways pentru IATA Travel Pass este o etapă importantă pe calea reluării semnificative a călătoriilor internaționale. Scopul nostru este de a oferi tuturor guvernelor încrederea de a redeschide frontierele pe baza datelor verificate de vaccinare și testare. Etapa inițială a lansării se va concentra pe toate cele patru elemente ale modulelor IATA Travel Pass, Etihad fiind una dintre primele companii aeriene din lume care au făcut acest lucru”, a declarat Nick Careen, vicepreședinte senior IATA.

IATA Travel Pass a fost dezvoltat ca patru module independente care pot interacționa între ele. Aceste module acoperă evidența cerințelor de intrare reglementate și laboratoarele/centrele de testare, eliberarea certificatelor verificate, identitatea digitală și posibilitatea pasagerilor de a partaja rezultatele testelor prin intermediul dispozitivelor mobile personale. Aceste module pot funcționa împreună ca o soluție completă sau pot fi utilizate separat pentru a completa sistemele pe care alții le construiesc. IATA a dezvoltat aceste module pentru a se asigura că sunt interoperabile cu alte soluții din industrie.

Mai multe detalii despre găsiți aici.

Poate te interesează și Grecia lansează certificatul digital de vaccinare Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *