Travel Magazine

Franța votează pentru interzicerea zborurilor interne pe distanțe scurte

foto: bonjourlafrance.com

Adunarea Națională a Franței a aprobat un proiect de lege care ar permite interzicerea zborurilor interne pe anumite rute acolo unde este disponibilă o alternativă de a călători cu trenul care durează mai puțin de două ore și jumătate. Legea propusă ar afecta rutele dintre Paris și Nantes, Lyon și Bordeaux, de exemplu.

France’s Citizens’ Convention for Climate (Convenția cetățenilor francezi pentru climă), un grup de consumatori care oferă îndrumări cu privire la modul în care țara poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră, a solicitat ca interdicția să se aplice zborurilor pentru care există alternative feroviare cu o durată de mai puțin de patru ore. 

Cu toate acestea, ministrul transporturilor Jean-Baptiste Djebbari este de părere că acest lucru nu ar fi fezabil în regiunile fără ieșire la mare, cum ar fi Massif Central.

Proiectul a fost adoptat cu 56 de voturi pentru și 14 împotrivă. Adunarea Națională este camera inferioară a parlamentului Franței și legea ar trebui ratificată de camera superioară, Senatul.

La începutul pandemiei, Air France a primit un ajutor de la guvernul francez, care era condiționat să nu concureze cu trenurile de mare viteză pe rute cu durata mai mică de două ore și jumătate.

Citește și Tren direct de mare viteză între Amsterdam și Londra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *