Travel Magazine

Grecia pune pe șine primul tren de mare viteză

foto nic.funet.fi

Grecia urmează să primească primul din cele cinci trenuri de pasageri de mare viteză pe 18 ianuarie, a anunțat operatorul feroviar grec TrainOSE.

Prima „White Arrow” a Greciei va călători cu pasageri de la Atena la Salonic pe 25 martie, Ziua Independenței Greciei, marcând bicentenarul de 200 de ani de la Revoluția din 1821.

Călătoria de la Atena la Salonic este de așteptat să dureze aproximativ patru ore, dar după finalizarea lucrărilor de modernizare a rețelei feroviare, va dura trei ore și 15 minute.

CEO-ul TrainOSE, Philippos Tsalidis, a declarat că noile trenuri, care pot atinge viteze de aproximativ 200 km/oră, vor deveni operaționale treptat, pe măsură ce se vor încheia testele. Între timp, personalul ce va deservi trenurile se specializează în Italia, de unde provin și cele cinci trenuri.

Proiectul, bugetat la 52 de milioane de euro, a fost prezentat pentru prima dată la Târgul Internațional de la Salonic (TIF) în 2018.

Noile trenuri vor avea nouă vagoane, dintre care unul va fi vagon-restaurant.
Trei vagoane vor fi de clasa întâi și patru de clasa economică. Fiecare garnitură va putea transporta 600 de pasageri și va avea facilități și servicii de ultimă generație.

Vezi și Tren direct de mare viteză între Amsterdam și Londra.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *