Travel Magazine

Tren direct de mare viteză între Amsterdam și Londra

Eurostar a deschis o rută nouă între Olanda și Regatul Unit, începând cu 26 octombrie distanța dintre Amsterdam și Londra, de aproximativ 550 km, putând fi parcursă în numai 4 ore, în condițiile de confort și siguranță oferite de trenurile de mare viteză.

Trenul face și două opriri, la Roterrdam(trei ore și jumătate până la Londra) și la Bruxelles(două ore până la Londra).

O conexiune cu trenuri de mare viteză a existat și până acum, dar călătorii trebuiau să ia un tren Thalys de la Amsterdam la Bruxelles și apoi să se transfere într-un tren Eurostar de la Bruxelles la Londra. Acum nu mai este nevoie de transfer. 

Eurostar făcea deja legătura directă de la Londra la Amsterdam încă din 2018, acum fiind disponibil și în sens invers,  Amsterdam – Londra.

Biletele pot fi rezervate cu până la șase luni în avans și costă 45 EUR(40 £). Având în vedere pandemia de COVID 19, Eurostar permite pasagerilor să schimbe data de plecare sau să anuleze, fără taxe, cu până la 14 zile înainte de plecare pentru toate rezervările efectuate până la 31 decembrie 2020.

Pus în circulație  în 1994, Eurostar este singura variantă feroviară de mare viteză care leagă Marea Britanie de Franța, Belgia și Țările de Jos prin tunelul de sub Canalul Mânecii.

Trenurile Eurostar pleacă și ajung la gara St. Pancras din Londra și la gara Amsterdam Centraal din Amsterdam.

În acest moment pasagerii sunt obligați să poarte mască la bordul trenurilor Eurostar și în gări, scaunele au fost ajustate pentru a permite distanțarea socială la bord, iar curățenia și dezinfecția se face atât în trenuri cât și în stații după fiecare cursă. De asemenea, Eurostar solicită călătorilor să se informeze cu privire la restricțiile și recomandările de călătorie din întreaga Europă în timpul pandemiei. În prezent, Regatul Unit impune carantina de 14 zile pentru călătorii sosiți din unele țări europene, conform listei actualizate periodic.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *