Travel Magazine

Club exclusivist pe insula Skorpios

Foto cdn.luxuo.com

Insula greacă Skorpios, situată în largul insulei ionice Lefkada, binecunoscută turiștilor români, va deveni în curând locul de joacă al celor bogați și faimoși după ce autoritățile elene au aprobat construcția unui proiect în valoare de zeci de milioane de euro.

Decizia semnată în ultima săptămâna a anului trecut, stabilește termenii și condițiile pentru VIP Exclusive Club, în valoare de 165 de milioane de euro.

Complexul turistic va include apartamente și vile VIP, piscine, facilități sportive, un lac artificial, un centru spa, spații de agrement, grajduri pentru cai, amfiteatru, cinematograf, restaurante și un port de agrement extins pentru mega iahturi, printre altele.

Decizia deschide calea începerii lucrărilor la una dintre cele mai mari investiții din turism din Grecia și va fi finalizată până în vara anului 2024, cu capital integral privat.

Insula a fost cumpărată în 2013 de miliardarul rus Dmitry Rybolovlev pentru fiica sa de 24 de ani, Anna. Cealaltă fiică, Ekaterina, este proprietara, printre altele, a clubului de fotbal AS Monaco.

Skorpios va fi prima insulă proprietate privată care va fi transformată într-o stațiune de lux care vizează turismul exclusivist.

Inițial, Skorpios a fost cumpărată de la statul elen de magnatul grec Aristotel Onassis, în 1963. Pe această insulă s-a căsătorit cu Jacqueline Kennedy în 1968.

Jacqueline Kennedy și Aristotle Onassis în ziua nunții, in Skorpios, 20.10.1968
Foto: upi.com

Onassis, fiul său Alexandru și fiica sa Christina sunt înmormântați în partea de nord a insulei, care încă aparține Athinei Onassis, nepoata armatorului grec.

Cei destul de norocoși să ajungă pe insulă odată ce proiectul va fi finalizat, vor avea șansa să vadă un măslin plantat chiar de Onassis și vila veche de 180 de ani „ Pink Villa”, renovată în 2014 și transformată într-un mini muzeu dedicat familiei Onassis.

Vezi și Cu ce vrea Grecia să atragă mai mulți turiști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *