Travel Magazine

Veneția interzice accesul cu trolere în oraș

Ai grijă ce bagaj îți iei, dacă vrei să vizitezi Veneția. Turiștii nu mai au voie să folosească geamantanele cu roți pe străzile orașului, din cauza zgomotului produs de acestea. Oficialii italieni vor să interzică turiștilor să mai folosească trolere în Veneția din cauza zgomotului și a uzurii străzilor pietruite.Dacă propunerea va fi aprobată, aceștia au în vedere introducerea unor amenzi de până la 500 de euro pentru toți cei care nu respectă noua hotărâre. Ziarul italian Il Messaggero spune că noile reguli, care vor include folosirea unor bagaje cu pneuri umplute cu aer, mult mai silențioase, sunt ideea comisarului orașului Victor Zapparlorto.

Peste 22 de milioane de turiști afectați
Hotărârea urmează să intre în vigoare mai 2015 și va afecta 22 de milioane de persoane care vizitează anual orașul și se luptă cu transportul bagajelor pe străzile pietruite ale orașului până la hoteluri, întrucât în Veneția nu sunt acceptate mașini. Se pare că noua reglementare va fi scrisă în codul de construcție locală și, prin urmare, va fi obligatorie.

O declarație publicată pe site-ul Consiliului venețian spune că planul a fost elaborat pentru a potoli nemulțumirile și plângerile locuitorii orașului, care abia mai puteau suporta zgomotul produs de roțile miilor de trolere care traversează anual trăzile din Veneția, arată rapoartele BBC. „Regula a fost concepută pentru a răspunde numeroșilor cetățeni care s-au plâns în ultimii ani la consiliul local cu privire la iritarea și deranjul grav cauzate de bagajele plimbate pe străzile orașului la orice oră din zi și din noapte”, a spus Victor Zapparlorto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *