Travel Magazine

Costa Cruises: o nouă navă de croazieră în Marea Mediterană în 2021

Costa Cruises, parte a Carnival Corporation, a adăugat flotei o noua navă, Costa Firenze, proiectată și construită de Fincantieri, cel mai mare constructor naval din Europa, pe șantierul Marghera de lângă Veneția, inspirată de Renașterea florentină.

Potrivit Costa Cruises, noua navă reprezintă un pas înainte spre reluarea croazierelor. Nava Costa Firenze va naviga mai întâi în Marea Mediterană în 2021, oferind două itinerarii diferite de o săptămână în vestul Mediteranei. După octombrie 2021, nava se va muta în Asia pentru a se alătura navei sale surori Costa Venezia, construită tot de Fincantieri, pe șantierul naval Monfalcone, lansată la apă în martie 2019.

„Această navă reprezintă cea mai palpabilă dovadă a voinței grupului nostru de a reporni. Speranța noastră este că oamenii vor putea în curând să călătorească din nou și că mai multe nave vor naviga și vor contribui la revitalizarea turismului în Italia, Europa și la nivel global ”, a declarat Michael Thamm, CEO al grupului Costa Group și Carnival Asia.

Cu un tonaj brut de 135.500 t și o capacitate de peste 5.200 de pasageri, Costa Firenze face parte din pachetul care include șapte nave noi ce vor fi livrate pentru Grupul Costa până în 2023, pentru o investiție totală de peste 6 miliarde de euro. Costa Firenze este a patra dintre aceste noi nave, urmând a fi livrate încă trei.
Din cele 14 nave care operează în prezent în flota Costa Cruises, 11 au fost construite de Fincantieri.

Designul interior al Costa Firenze este un omagiu adus orașului toscan, leagăn al artei și culturii renascentiste. Spațiile comune imită atmosfera străzilor și piețelor florentine, chiar și prin alegerea culorilor. Oferta gastronomică se bazează pe bucătăria mediteraneană, cu o gamă largă de opțiuni, asigurate de 13 baruri și șapte restaurante.

„Conceptul Costa Firenze este inspirat de un oraș iconic, care reprezintă arta, gustul și rafinamentul italian în imaginația colectivă a lumii. Am proiectat această navă pentru a oferi oaspeților noștri o experiență unică, în special pentru familii “, a declarat Mario Zanetti, director comercial al Costa Cruises și președinte al Costa Group Asia.

Costa Firenze are și câteva caracteristici noi, cum ar fi un adevărat „parc de aventuri” la bord.

La construirea navei s-a acordat o atenție deosebită protecției mediului.
Performanțele noii nave din acest punct de vedere au fost recunoscute de RINA, o organizație internațională de certificare, care i-a acordat Green Star 3, cea mai cuprinzătoare apreciere ale clasei RINA Green STAR, ce arată că nava Costa Firenze atinge cele mai ridicate niveluri de compatibilitate ecologică datorită diferitelor măsuri inovatoare puse în aplicare. Acestea includ, printre altele, sistemul de curățare a gazelor de eșapament, tratamentul avansat al apelor uzate, sistemele de prevenire a descărcării de ulei din spațiile mașinilor, sistemul de tratare a apei reziduale și Planul de management de mediu al navei.

Costa Firenze în cifre

Începerea construcției – 22 Decembrie 2015
Finalizată – 22 Decembrie 2020
Clasa – Vista-class
Tonaj – 135.156 T
Lungime – 323 m
Lățime – 37.2 m
Punți – 18
Pasageri – 5260
Echipaj – 1188

Vezi și Pasageri consemnați în cabine într-o croaziera din Singapore, datorită COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *