Travel Magazine

Cele mai sigure companii aviatice în 2021

Foto: cntraveler.com

Qantas a fost plasată în fruntea listei celor mai sigure companii aeriene din lume pentru 2021 de către AirlineRatings.com, singurul site ce evaluează siguranța companiilor aeriene, inclusiv din punct de vedere al COVID-19.

AirlineRatings.com a anunțat, de asemenea, cele mai bune douăzeci de companii aeriene și cele mai sigure companii aeriene low-cost pentru 2021 din cele 385 pe care le monitorizează.

Ce factori sunt luați în considerare?

În evaluarea celor mai sigure companii aeriene din lume, AirlineRatings.com ia în considerare o gamă cuprinzătoare de factori care includ: înregistrarea accidentelor și incidentelor grave, auditurile organelor de conducere și ale industriei aviației, auditurile guvernamentale, standardele de siguranță din industrie și vârsta flotei.

Alegând Qantas drept cea mai sigură companie aeriană din lume pentru 2021, editorii AirlineRatings.com au remarcat faptul că, de-a lungul istoriei sale de 100 de ani, cea mai veche companie aeriană din lume care operează continuu, a acumulat un record cu adevărat uimitor de clasări în fruntea topurilor de evaluare a operării și siguranței și este acum recunoscută de specialiști ca fiind cea mai experimentată companie aeriană.

Compania aeriană australiană a fost lider în dezvoltarea noului sistem de navigație FANS(Future Air Navigation System); monitorizează în timp real motoarele avioanelor din flotă și înregistratoarele datelor de zbor pentru a monitoriza performanțele avionului și ulterior ale echipajului; face aterizări automate utilizând sistemul global de navigație prin satelit, precum și sistemul RNP(Required Navigation Performance).

Qantas a fost întotdeauna prima sau a doua companie care a introdus cele 16 îmbunătățiri majore de siguranță introduse în ultimii 60 de ani.

În acest clasament al siguranței,  Qantas este urmată de Qatar Airways, Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, EVA Air, Etihad Airways, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, British Airways, Virgin Australia / Virgin Atlantic, Hawaiian Airlines, Southwest Airlines, Delta Air Lines, American Airlines, SAS, Finnair, Lufthansa, KLM și United Airlines.

Potrivit redactorului-șef al AirlineRatings.com, Geoffrey Thomas, aceste companii aeriene sunt importante în industrie și sunt în fruntea siguranței, inovației și lansării de noi avioane.
“De fapt, este foarte mică diferența între primii 20, toți sunt deosebiți”, a mai spus Thomas.

Top 10 cele mai sigure companii aeriene low-cost pentru 2021

Răspunzând interesului public, editorii AirlineRatings.com au făcut, de asemenea, și topul celor mai sigure companii aeriene low-cost. Iată-le în ordine alfabetică:
Air ArabiaAllegiant, easyjet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Westjet și Wizz.

Foto: airbus.com 

La întocmirea clasamentului au fost luate în calcul doar incidentele grave.
“Toate companiile aeriene au incidente în fiecare zi și multe probleme sunt de fabricație, nu probleme operaționale ale companiilor aeriene. Modul în care echipajul de zbor tratează incidentele deosebește o companie aeriană bună de una nesigură.”

AirlineRatings a fost lansat în iunie 2013 și evaluează 385 de companii aeriene utilizând sistemul său unic de rating de șapte stele. A fost folosit de milioane de pasageri din 195 de țări și a devenit standardul industrial pentru siguranță, produs și rating COVID-19.

Vezi și Emirates va introduce clasa premium economy pe Airbus A380

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *