Travel Magazine

Ghid de vacanta

Top destinaţii de toamnă pentru gurmanzi
Food & wine

Top destinaţii de toamnă pentru gurmanzi

Nu-i nicio perioadă mai bună ca septembrie-noiembrie pentru a-ţi gâdila papilele gustative în vacanţă. Cum zarva din mijlocul verii s-a dezamorsat, tavernele şi restaurantele îţi asigură mai uşor calitatea mâncării şi a băuturii, plus că sezonul de recoltare a strugurilor şi a altor alimente este în toi. Fie că vrei să savurezi cele mai bune trufe din Italia, să sorbi din cele 300 de tipuri de bere din Australia sau să mergi într-un safari culinar în Africa de Sud, toamna, excursiile toamnei satisfac gusturile oricărui gurmand. Garantat! Safari culinar în Africa de Sud Există mult mai multe decât animale sălbatice în peisajul care-ţi taie răsuflarea din împrejurul Cape Town.Cunoscut sub numele de capitala culinară a Africii de Sud, Valea Franschhoek este locul de refugiu adorat de gurmanz...
Top cele mai tari rooftop baruri din lume
Food & wine, Ghid de vacanta

Top cele mai tari rooftop baruri din lume

Vara, distracţia se poartă în aer liber! Dacă în sezonul rece barurile şi restaurantele sunt arhiaglomerate, vara, nebunia se mută pe terase. Iar dacă eşti mai pretenţios din fire, alegi o terasă unde să te ameţeşti complet... de la înălţime! Pe scurt, îţi prezentăm astăzi cele mai spectaculoase rooftop baruri din lume, ale căror privelişti nu doar că-ţi taie răsuflarea, ci îţi creează dependenţă. 1. Refinery Rooftop - Refinery Hotel, New York Refinery Hotel este un boutique urban elegant, în Districtul Garment din New York, situat într-o clădire istorică, fostă salon de ceai şi fabrica de pălării. Trecutul proprietăţii este impregnat în design, prin mici detalii precum instrumente decorative modiste, adâcând un omagiu fostei activităţi din clădire. Barul oferă priveliști superbe ale Empi...
Turul Toscanei, în timpul recoltelor de măslini
Food & wine

Turul Toscanei, în timpul recoltelor de măslini

Noua abordare a turistului gurmand care se apropie de Toscana sună cam aşa: du-te pentru ulei, stai pentru mâncare şi vin! Cultura uleiului de măsline italian s-a transformat într-o oportunitate unică de a descoperi şi explora caracteristicile zonei prin degustări şi tururi de livezi. Hectarele întregi cu măslini atent îngrijiţi atrag anual mii de turişti dornici să descopere gusturile produselor naturale italiene, a vinurilor din podgoriile nemărginile şi a brânzelurilor locale. Iar acesta nu putea fi un moment mai bun de a face asta! În Toscana, recolta măslinelor începe la finele lunii septembrie şi ţine până la finalul toamnei. Aşadar, dacă iubeşti Italia, cu a sa naturaleşe şi al său romantism, ia-ţi biletul de vacanţă. Ne apropiem cu paşi repezi de cel mai frumos moment al anului! Î...
10 plante sacre din culturile lumii
Food & wine, special

10 plante sacre din culturile lumii

De secole, oamenii au apelat la ajutorul plantelor atât pentru vindecarea bolilor, cât şi pentru a induce diferite stări psihologice, ce te pun în contact cu Divinitatea. În timp ce unele erau folosite drept somnifere sau halucinogene, altele erau dătătoare de energie. Fiecare plantă îşi are propriul rol şi fiecare popor îşi foloseşte culturile în funcţie de necesităţi. Pentru un turist, plantele sunt doar un mod exotic de a descoperi o altă cultură, o altă savoare şi un alt mod de a privi în trecut. Modul tradiţional în care sunt folosite plantele spune multe despre valorile şi aspiraţiile unei culturi, iar dacă eşti tentat să experimentezi, înainte de toate, trebuie să conştentizezi efectele fiecăreia. Unele dintre plantele acestei liste nu sunt de consumat la întâmplare, ci au nevoie d...
Unde mâncăm în Italia, în funcţie de buget
Food & wine, special

Unde mâncăm în Italia, în funcţie de buget

Italia… ţara în care arta gătitului aduce cu sine romantism! Locul în care roşia iubeşte mozzarela, busuiocul adoră pastele, iar bucătarii le cunună pe toate într-o frumoasă poveste de dragoste italiană! Cine nu-şi doreşte să ajungă în Italia, să simtă aerul său romantic, să străbată podgoriile sale şi, bineînţeles, să simtă gusturile mâncărurilor autentice? Este ţara cu cea mai faimoasă şi colorată gastronomie a lumii, unde varietatea nu pare să aibă limite, iar aromele naturale rămân mereu surprinzătoare. Baza mâncărurilor: pastele! În toate culorile, în toate formele şi în cele mai aromate combinaţii, cu carne, cu legume, cu brânzeturi fine şi, bineînţeles, cu fericitul busuioc. Dacă ţi-am trezit apetitul, ai mai jos câteva restaurante pe care să le vizitezi în timpul vacanţei tale în ...
Obiceiuri de nuntă, din jurul lumii
Arta si cultura, Ghid de vacanta

Obiceiuri de nuntă, din jurul lumii

Zâmbim, plângem şi visăm la fiecare nuntă! Ne bucurăm de tradiţii, admirăm ţinutele şi aşteptăm cu nerăbdare tăierea tortului. Însă, ai mai fi atât de nerăbdătoare dacă, în loc de tort, ai avea parte de... ficat de pui? Da, greu de crezut, dar, în loc de tăierea tortului, în unele locuri se disecă puiul, iar în altele inelul de logodnă este, de fapt, un dinte de balenă! Iată cele mai ciudate obiceiuri de nuntă din jurul lumii, care sigur te vor surprinde... plăcut sau nu! Romantism într-un... ficat de pui Cu totii am auzit de tăierea tortului, dar de tăierea puiului? La nunţi, populaţia chineză de etnie Daur disecă puiul şi inspectează ficatul acestuia, în loc de tort. Dacă ficatul este sănătos, înseamnă că mirii vor avea noroc în căsnicie. Dacă nu, cuplul trebuie să continue căutarea fic...
Maldive – insulele de coral
Ghid de vacanta, Luxury travel

Maldive – insulele de coral

Situate in mijlocul Oceanului Indian, insulele Maldive pot fi destinatia perfecta pentru iubitorii de vacante exotice. Cele 1190 de insulite au format 26 atoli de coral in Oceanul Indian, in mijlocul carora se afla lagune cu ape calme, potrivite pentru inot si scufundari. Maldive, sau Malé, dupa cum le numest localnicii, sunt insorite tot timpul anului, cu temperaturi cuprinse intre 24° C si 33° C, fiind o destinatie potrivita pentru plaja tot timpul anului, desi cea mai potrivita perioada in care puteti alege o vacanta aici este intre lunile decembrie si aprilie, cand musonul dinspre nord-est nu aduce prea multe ploi, iar umiditatea este scazuta. Lagunele formate in mijlocul inelelor de coral sunt perfecte pentru scufundari , iar cluburile de scubadiving ofera pachete cu diferite de curs...
Reykjavik, gustati farmecul nordului!
Ghid de vacanta, Luxury travel

Reykjavik, gustati farmecul nordului!

Daca vara asta e prea cald si simtiti nevoia sa va racoriti, alegeti ca destinatie un oras in apropiere de cercul polar. Nu glumesc, Reykjavik este cea mai nordica dintre capitalele europene si, in felul ei, o capitala exotica, daca ne gandim la gheizerele care ies din sol la fiecare trei minute catre cer, la lumina ciudata care invaluie orasul seara si, in general, la peisajul desprins parca de pe alta planeta. Nu uitati! Vara soarele nu apune niciodata in Islanda! Asa ca Reykjavik si imprejurimile sale reprezinta locul perfect daca vrei sa evadezi in iulie-august de pe o planeta calda numita Bucuresti/Pamant si sa aterizezi pe una rece, dar cu soare, pe numele ei, Reykjavik/Islanda. In plus, este considerat cel mai curat oras din lume. V-am convins? Eu va spun ca merita incercata experi...
Cultura cafelei bosniace
Food & wine, special

Cultura cafelei bosniace

Bosnia-Herțegovina este unul dintre puținele locuri în care cafeaua nu este doar un punct de mândrie națională, ci şi o chestiune de distincție! În ciuda dominaţiei turceşti de aproape patru secole, în Bosnia-Herțegovina „cafeaua bosniacă nu este cafea turcească”, spun localnicii cu îndârjire, susţinând că diferenţa o face procesul de preparare! Ambele moduri de preparare încep cu boabe de cafea prăjită, transformate într-o pulbere fină, fiartă (în general) într-o oală mică, placată cu cupru, denumită džezva (sau cezve în turcă). Procesul se diferenţiază la fierbere, când turcii pun cafeaua în apa rece, înainte de a aşeza ibricul pe aragaz. Pentru prepararea cafelei bosniace, apa rece este pusă singură la fiert în džezva şi abia după fierbere începe procedeul în sine de preparare al cafel...
Un weekend în Amsterdam
Articole recente, Ghid de vacanta, Luxury travel

Un weekend în Amsterdam

În fiecare weekend, Amsterdam găzduieşte un eveniment! Fie că vii iarna, vara sau în anotimpurile de tranzit, este imposibil să nu aibă loc un festival muzical, o piesă de teatru sau un eveniment gastronomic. Iar dacă vrei să mergi la toate, weekend-ul nu-ţi va fi de ajuns. Tocmai de aceea, am trecut în revistă câteva dintre lucrurile mele preferate pe care să le experimentezi în Amsterdam, de-a lungul weekend-ului. Vei descoperi, cred eu, cea mai frumoasă şi profundă parte a oraşului. Plimbă-te prin Vondelpark – sau străbate-o pe bicicletă. Uneori zona poate fi aglomerată cu turişti, dar localnicilor de place să lenevească pe băncuţe sau la mesele teraselor din parc, mai ales în nopţile călduroase de vară. Caută un loc liber pe iarbă, unde să te aşezi, şi admiră lumea care vizitează parc...